Ik ben tweetalig opgevoed: Nederlands en Maastrichts

Tim Sastrowiardjo

over zijn buurt Amby 

Kung Fu Tim

Tim Sastrowiardjo (19) woont met zijn ouders en broertje aan de Klinkhegge. “Ik ben hier opgegroeid en heb hier veel leuke herinneringen. Ik speelde altijd in het veldje tegenover ons huis of in de wei. Hutten bouwen en in bomen klimmen vond ik het leukst. Nu ben ik vaak in het winkelcentrum te vinden.”

“Voor mij hoeft er niks te veranderen in Amby. De ligging is perfect. Dichtbij de natuur, de stad en de A2. En hier komt straks die Groene Loper. Dat wordt heel mooi. Sinds kort hebben we zelfs Domino’s Pizza. Wat wil je nog meer?”, grapt hij.

Maastricht, Tim Sastrowiardjo woont in Amby.

“Ik ben tweetalig opgevoed: Nederlands en Maastrichts”

Amby, Maastricht 2015

“Mijn overgrootouders zijn van Java en zijn geëmigreerd naar Suriname, daar is mijn vader geboren. Toen hij 13 was is hij naar Nederland gekomen. Ik ben tweetalig opgevoed: Nederlands en Maastrichts. Nee, Surinaams vind ik te moeilijk. M’n vader spreekt het wel.” Tim doet op professioneel niveau Wushu, een Chinese vechtkunst. “Ik ontdekte deze sport zes jaar geleden door de animatiefilm Kung Fu Panda. Het vraagt veel discipline. Ik train minimaal drie keer per week en ik kan niet wild gaan stappen. Het kost ook veel geld. Mijn pakken worden in China op maat gemaakt en ik reis de hele wereld over voor de wedstrijden.

 

Toen ik klein was wilde ik acteur worden. Ik gaf op zolder vaak voorstellingen voor familie, samen met mijn broertje en nichtje. Mijn droom was om in Amerika te wonen. Nu ben ik, ja hoe noem je dat… realistischer. Ik wil liever een zekere toekomst, dus ga ik Communicatie Management studeren in Eindhoven. Misschien dat ik nog bij een amateurtoneelvereniging ga. We zien wel.”

Meer over Amby