Ze volgen bijvoorbeeld taallessen, computercursus, of schilderen.

’t Gilde: voor iedereen

’t Gilde aan de Pastoor Habetsstraat 42 begon ooit met cursussen ‘voor ouderen door ouderen’, maar vrijwilligster Marleen Herberghs – Van Hedel ziet ook steeds meer jonge mensen. “Ze volgen bijvoorbeeld taallessen, computercursus, bridgen, schilderen of mandala tekenen.” Zelf volgde de Maastrichtse de cursus ‘Mestreechs’: “Nu kan ik ook mailtjes in het Maastrichts naar mijn zoon in Den Haag sturen.”

Mevrouw Herberghs – Van Hedel werkt een dag per week bij ’t Gilde. “Ik doe voornamelijk administratief werk en geef informatie aan de binnenlopende mensen. Zo kom ik in contact met anderen en dat bevalt goed. Tussendoor praat ik wat met de mensen van de schildercursus en drinken we gezellig koffie.”

Het vrijwilligerswerk is voor haar een manier om met anderen in contact te komen: “Ik ben vrij vroeg weduwe geworden en toen mijn zoon ging studeren, wilde ik wel onder de mensen blijven.”

’t Gilde organiseert ook reizen. “Soms een dagje met de trein naar Nijmegen en Luik of een tweedaagse reis naar bijvoorbeeld Leuven, Mechelen en Ieper. Iedereen kan zich hiervoor opgeven.” Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. “Een bijkomend voordeel is dat je dan gratis mag meedoen aan een cursus.”

In augustus organiseert ’t Gilde een open dag. Voor meer informatie over het cursusaanbod en de reizen, kijk op www.gildemaastricht.nl.

meer over Frontenkwartier