Ik volg de docentenopleiding en daar ben ik heel gelukkig mee.

Sylvia Maas

over Wittevrouwenveld

Een belangrijk inzicht

Sylvia Maas is 25 en woont samen met haar ouders en haar dochter van 9 in Wittevrouwenveld. Zo’n 10 jaar geleden vertrok ze samen met haar ouders van Schinveld naar Maastricht. Haar zwangerschap, een broer die al in Maastricht studeerde en woonde en haar vader die ziek werd: 3 factoren die ervoor zorgden dat ze in Wittevrouwenveld terechtkwamen waar ze nu nog steeds woont. Alhoewel niet van harte. 2 jaar geleden werd Sylvia namelijk slachtoffer van zinloos geweld. In Wittevrouwenveld.

“Wittevrouwenveld is niet de wijk waar ik oud wil worden. Ik voel me hier niet meer veilig. Wat gebeurd is, is heel erg. Maar het heeft me wel een belangrijk inzicht opgeleverd. Heel wat problemen kunnen voorkomen worden, als mensen elkaar wat meer in hun waarde laten. En als mensen keuzes respecteren die iemand maakt in zijn privéleven. Zonder meteen vooroordelen te hebben en elkaar te bestempelen. Een aantal buurtbewoners heeft altijd voor ons klaargestaan. Dat blijf ik altijd waarderen.”

Inmiddels heeft Sylvia haar diploma als onderwijsassistent op zak. En is ze derdejaars student aan de Kunstacademie. “Ik volg de docentenopleiding en daar ben ik heel gelukkig mee.” Haar focus ligt vooral op haar familie: “Ik probeer zo veel mogelijk mijn eigen leven te leiden en er te zijn voor mijn familie, zodat we als gezin vooruit kunnen.”

“Ik probeer zo veel mogelijk mijn eigen leven te leiden”

Toch ziet ze ook een heleboel positieve dingen in de buurt: “Er zijn veel voorzieningen voor mensen met gezinnen. Je kunt hier met de auto voor de deur parkeren. En de ligging is ideaal: binnen 15 minuten ben je bij het station en te voet ben je in 20 minuten in het centrum. Om de hoek liggen verschillende winkels waar je je boodschappen kunt doen en je bent binnen een mum van tijd te voet of op de fiets bij het zwembad. Er liggen ook veel scholen.”

meer over Wittevrouwenveld