Sint Pieter is dichtbij de stad én dichtbij de natuur

Suzanne Janssen

over Sint Pieter

“Wonen in het huis van mijn dromen”

Ruim twee jaar geleden verruilde Suzanne Janssen (38) de binnenstad voor Sint Pieter, samen met haar man en zoon. “Sint Pieter is dichtbij de stad én dichtbij de natuur. Maar de belangrijkste reden om er te gaan wonen, was het huis. Het was een kans uit duizenden dat we dat konden kopen en het is het huis van onze dromen. Althans, dat wordt het. De verbouwing is een meerjarenplan.”

Suzanne voelde zich meteen thuis in Sint Pieter. “We lopen in de straat niet elkaars deuren plat, maar iedereen weet wie waar woont en zegt elkaar vriendelijke goedendag. Er is genoeg te doen, het is een actieve buurt. We doen niet overal aan mee, maar dat hoeft ook niet. Laatst waren we op het Vijfsprong Festival, pal voor onze deur. Dat was hartstikke leuk.”

bruis_suzanne-en-juul

 

Bruis is natuurlijk van een andere orde? “Ja, Bruis is echt een festival voor iedereen, een festival waar je naartoe gaat voor de sfeer en voor de muziek. Het is heel toegankelijk, ook voor kinderen. We waren er gisteren al en hadden voor vandaag nog geen plannen. Een van de eerste dingen die Juul vanmorgen vroeg, was of we weer naar Bruis gingen, want hij had het zo leuk gehad. Dan kun je natuurlijk niet weigeren.”

(tekst: Lieke Rijkx, stadsreporter, foto: Pieter Nijsten, stadsfotograaf)

Meer over Sint Pieter