Ik zou niet anders willen

Suus Ramaekers

over het Kommelkwartier

“Hier is altijd iets te doen”

Suus Ramaekers (45) vindt het heerlijk om in de binnenstad te wonen. Samen met haar vriend en dochter woont ze in het Kommelkwartier. “Alles is op loopafstand en er is altijd wat te doen. Ik zou niet anders willen.”

Sinds 2005 woont Suus in het centrum. “Het bevalt goed, maar sinds de herinrichting is de verkeerssituatie er onveiliger op geworden. Vooral op de Kommel. Officieel mogen daar geen scooters komen, maar dat gebeurt toch.”

Het Kommelkwartier is een prettige wijk om in te wonen. Hoe zit het met de buurtbewoners? “Ik ken mijn buren en de mensen uit de straat zijn ook erg leuk. Vroeger werd er weleens een buurtbarbecue georganiseerd. Helaas is de kartrekker gestopt en heeft niemand het stokje overgenomen. Als je in het centrum woont, is er altijd wat te doen in je omgeving. Dan heb je misschien ook minder de behoefte om ook nog iets als wijk te organiseren.”

Geluidsoverlast valt in het drukke centrum wel mee, volgens Suus. “Tja, soms maken de studenten in mijn straat wat lawaai, als ze een feestje hebben. Maar als ik ze daar op aanspreek, stopt het ook meteen. Dat is eigenlijk geen probleem.”

“Ik wil hier voorlopig niet weg. Misschien als ik ouder ben. Dan wil ik wat kleiner wonen. Maar nog steeds in de binnenstad!”

(tekst: Karin Somers, stadsreporter)

Meer over Kommelkwartier