Nieuwbouw sprak ons erg aan

Simão en Sandy

over Malberg

Zouwdalveste – wonen aan de rand van Malberg

Aan de rand van Malberg en dichtbij de Belgische grens, liggen de nieuwe huizen van de Zouwdalveste. Het zijn koopwoningen die inmiddels allemaal verkocht zijn. Midden in de buurt woont een jong gezin met een kindje. Ze wonen er pas een maand en zijn nog volop bezig met het inrichten van hun huis en de tuin. Ze waren al langer op zoek naar een geschikte woning. Toen kwamen de nieuwbouwplannen voor dit project en ze waren gelijk enthousiast. Beiden vertellen waarom ze hier zijn komen wonen.

Jonge buurt aan rand natuurgebied

Simão en Sandy (beiden 27) wonen hier graag. “Nieuwbouw sprak ons erg aan. Je hoeft dan niet meteen aan onderhoud te doen”, zegt Simão. “En we zijn starters en zochten een buurt waar veel jonge gezinnen en kindjes wonen. Dat is wel fijn voor ons dochtertje”, vult Sandy aan. “Naast ons ligt natuurgebied Zouwdal. Daar zijn mooie wandelpaden aangelegd midden in het groen.”

img_0034

“En we zijn starters en zochten een buurt waar veel jonge gezinnen en kindjes wonen. Dat is wel fijn voor ons dochtertje”

Veel voorzieningen

Simão voetbalt graag en geeft ook voetbaltrainingen. “Ik loop zo naar mijn voetbalclub SCM. Het veld ligt hier slechts 500 m vandaan. Ook heb je vlakbij veel winkels en een supermarkt. Die zijn ondergebracht in het Centre Manjefiek. Aangrenzend ligt basisschool Manjefiek met een peuterspeelzaal.” Sandy: “Vroeger waren er twee scholen, maar die zijn enkele jaren geleden samengevoegd.” Over het vervoer naar het centrum van Maastricht zijn ze positief. “Hier in de buurt is een bushalte en je bent zo in de stad. Ook zitten we dichtbij de Belgische grens en van hieruit ben je vrij snel bij de A2. Het enige minpuntje vinden we wel dat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Dat hadden er meer mogen zijn.”

Elkaar helpen

Hoewel ze er pas een maand wonen, vinden ze het al een hechte buurt. Simão: “Er is veel betrokkenheid en we helpen elkaar. Ook komt er wel eens iemand vragen hoe je de woonkamer wil inrichten of welke keuzes je gaat maken. Dat is leuk! Nee, voorlopig blijven we hier wel lekker wonen!”

Tekst: Hanny Sleeuwenhoek

meer over Malberg