Sheila Oroschin

over The Masters

Een einde maken aan de afgescheidenheid waarin mensen leven die net iets anders ontwikkeld zijn.

Haar verhaal is inspirerend. Haar enthousiasme aanstekelijk. Haar mentaliteit is er een van aanpakken. Haar doel: een einde maken aan de afgescheidenheid waarin mensen leven die net iets anders ontwikkeld zijn. Sheila Oroschin,  ‘geestelijke moeder’ van The Masters over het waarom van The Masters, over haar grote inspiratiebron, de bijzondere aanpak, de reden van het succes en de 2 rode draden: veranderen en verbinden.

Van huis uit zit het ondernemen in Sheila’s bloed. “Een onderneming moet een toegevoegde waarde hebben. Als er geen positief resultaat is en je zaak niet rendabel is, ga je failliet. Aanpakken dus”, opent Sheila haar verhaal over het ontstaan van The Masters. “Dat betekent ook dat je niet kunt stilstaan en moet durven veranderen.”

Het verschil maken

Dat durven veranderen is haar wel toevertrouwd. Dat begon al toen ze zo’n 30 jaar geleden haar droom om kinderrechter te worden opgaf toen ze voor de liefde van Amsterdam naar Limburg verhuisde. Daar stapte ze als juriste de hotelwereld in. Later verruilde ze die wereld voor die van de confectie. Ze opende diverse kledingzaken en ze werd moeder. “Ik kreeg 3 prachtige kinderen. Alex, de jongste, heeft Coffin-Siris, een aandoening die spierslapte veroorzaakt en die gepaard gaat met autisme.” Alex is Sheila’s grote inspiratiebron voor The Masters. “Hij heeft me zo veel geleerd. Ik geloof er oprecht in dat hij mij in dit leven heeft uitgekozen als zijn moeder. En dat ik de kracht heb gekregen om anders te leren omgaan met uitdagingen. En om samen met betrokken en bevlogen mensen het verschil te maken voor hem en heel veel anderen.”

Labels en stickers

Via Alex kwam ze in aanraking met een wereld die haar tot dan toe totaal vreemd was: die van de zorg. En nog later die van het speciaal onderwijs. “De diagnose liet op zich wachten. Op zijn 3e had hij zijn 1e etiketje te pakken, dat van Coffin-Siris. Dat Alex op zijn manier dingen kon doen, daar werd amper naar gekeken. Mensen krijgen labels, stickers en barcodes opgeplakt zodat zij de zorg ontvangen die het systeem denkt dat zij nodig hebben. In ons zorgsysteem staan niet de mensen met hun zorgbehoefte centraal, maar het systeem en het geld. Zorg is een industrie, iets zakelijks. En dat vraagt om een zakelijke aanpak. Er is genoeg geld voor de zorg als we het efficiënt en effectief vormgeven.”

Verbinden en samen!

Datzelfde geldt voor het speciaal onderwijs. “Het speciaal onderwijs leidt op tot niets. Er wordt gezorgd voor een goede daginvulling. En dan stopt het. Het systeem vraagt zoveel verantwoording dat leraren papieren tijgers zijn geworden, net zoals zorgverleners. Alles moet vastgelegd en geregistreerd worden en via de vaste protocollen verlopen. Het speciaal onderwijs plaatst anders ontwikkelde mensen in afgescheidenheid, onder een soort van kaasstolp, ver weg van de ‘echte wereld’. Zodra de jongeren van school komen, zie je pas echt goed dat er 2 werelden zijn en dat we elkaars wereld niet kennen. Dat is een verouderd systeem. Het gaat wereldwijd om verbinden en verenigen. Daarom is het ons doel om van onderop te zorgen voor een samenleving waarin niemand in afgescheidenheid leeft. We are all one.”

Sheila Oroschin. Fotograaf: Aron Nijs
Sheila Oroschin. Fotograaf: Aron Nijs

Expose the system

3 jaar lang verdiepte Sheila zich in dagbestedingsprojecten. “Conclusie: de dagbesteding heeft als doel ‘hoe faciliteren we iemand om de dag door te komen?’ Vaak vindt dagbesteding ver van huis plaats en is de dagbesteding niet afgestemd op de talenten en dromen van deelnemers. Terwijl dagbesteding daar juist op afgestemd zou moeten zijn. En dichtbij huis plaats zou moeten vinden. Niet afgezonderd, maar midden in de samenleving. Ik had 2 opties: ik kies voor het systeem of ik ga zelf aan de slag. Ik wilde niet dat mijn kind zakjes zou gaan dichtplakken in de afgescheidenheid. Daarom is The Masters geboren. Een beweging die de behoeften en talenten van de mensen centraal stelt. Die de anders ontwikkelde mensen zichtbaar maakt en ze laat meedoen, dichtbij huis in de lokale gemeenschap. The Masters is een beweging die wakker schudt en het huidige systeem aan de kaak stelt: expose the system. Een beweging die samen een gemeenschap bouwt waar iedereen naar vermogen aan kan deelnemen en bijdragen.”

Activiteiten en ervaringsplekken

Hoe ze te werk gaan? Sheila: “We inventariseren de behoefte in een wijk en zoeken de samenwerking met alle stakeholders in de wijk, brengen mensen samen en gaan bouwen. We betrekken ondernemers en maken duidelijk wat onze meerwaarde is. Wat we neerzetten? “Plekken waar iedereen meedoet en gelijkwaardig is. We organiseren en coördineren veel verschillende activiteiten, waaronder The Masters2Masters bijeenkomsten, ervaringsplekken bij lokale ondernemers en eigen projecten waar Masters mee kunnen draaien. We geven vorm aan sociale ondernemingen The Masters Services & Care en aan passend wonen en werken in de wijk door het MasterHome en de wijkhuizen. Kortom The Masters voegen maatschappelijke waarde toe.”

The Masters keer 4

The Masters kent zoals Sheila al kort aanhaalde 4 pijlers: The Academy, Services & Care, Wijkhuis en MasterHome en The Social Firm. Sheila licht ze kort toe.

The Academy

In The Masters Academy staat leren door te doen en te ervaren’ centraal. Het eerste wat geestelijke vader van The Masters en trekker van The Masters Academy, Han Zittema, je vraagt, is: wat is je droom en waar ben je goed in? Dat willen we van jou horen. Op basis daarvan maken we een ontwikkelplan en stippelen we een route uit. Kortom: je gaat aan de slag. Met als belangrijkste doelen: persoonlijke groei, geluk, en plezier in het werk.”

“The Masters? Die zijn niet meer te stoppen!”

Sheila Oroschin over The Masters
Fotograaf: Aron Nijs

Wijkhuis en The MasterHome

In het najaar van 2017 openen het Masters Wijkhuis en het MasterHome de deuren. Sheila: “In het Wijkhuis is iedereen welkom om van alles te organiseren, te ontmoeten en te werken. Een verbindingsplek in de wijk. Naast alle services, diensten en producten die The Masters Services & Care-locaties bieden, is er in het Wijkhuis ook een horecafaciliteit en gemeenschappelijke ruimte. Ook hier runnen sociaal ondernemers met hun Masters de services en diensten.”

In The MasterHome gaan 11 masters en 4 studenten wonen. Sheila: “Ze zorgen voor elkaar en samen zorgen ze voor de wijk door hun bijdrage aan de activiteiten in het Wijkhuis. De bewoners bepalen zelf de zorg die ze nodig hebben en dat is niet de zorg die beschreven staat in de zorgindicatie. Het doel is zo snel mogelijk doorgroeien naar maximale zelfredzaamheid en om daarbij zo min mogelijk beroep te doen op betaalde zorg als die niet nodig is.”

The Social Firm

“Onder de noemer The Masters Social Firm werken we aan het opzetten van sociale ondernemingen en projecten in samenwerking met ondernemers, coaches en professionals. The Masters is uitgegroeid tot een beweging die vorm geeft aan de nieuwe werkelijkheid en iedereen die daarvoor kiest, kan meedoen: hoogopgeleiden zonder werk die willen coachen en via het netwerk van The Masters weer aan opdrachten of een baan willen komen, mensen met een verslavingsproblematiek, een geestelijke of lichamelijke uitdaging, mensen met hulpvragen die in ruil weer een bijdrage willen leveren. Kortom: iedereen die mee wil doen in het proces van sociaal ondernemerschap wordt getraind en gecoached in ondernemersvaardigheden om uiteindelijk zelfstandig aan de slag te kunnen in een eigen sociaal bedrijf. Dat is The Social Firm.”

Services & Care

“Een sociale onderneming heeft als doel het creëren van sociale waarde/impact, gedeeltelijk gerealiseerd door een economische activiteit: het leveren van producten en diensten. Dat is heel kort samengevat wat The Masters Services & Care is: een sociale onderneming. Op verschillende locaties bieden sociaal ondernemers onder deze noemer diensten aan afgestemd op de behoeften van de wijk. Denk aan computerservice, klus- of strijkdiensten, naai-atelier en zorg. Deze sociaal ondernemers bieden ook leerwerkplekken aan mensen die in een uitkeringssituatie zitten en willen doorgroeien tot zzp’er. Daarnaast werken er bij The Masters Services & Care mensen met een onoverbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leveren een bijdrage naar vermogen in een prettige omgeving en doen hun werk met plezier.”

The Masters over 5 jaar? “Nog steeds ‘anders’, beter voor iedereen die kansen plukt, effectief, efficiënt en vooral waar het echt om draait: mensgericht, in iedere stad, voor iedereen.”

De droom

“In 2010 zijn we begonnen onder het motto ‘Anders dan anderen werkt!’. Op dit moment maken we een professionaliseringslag omdat alles staat of valt met particuliere investeringen en vrijwilligerswerk. The MastersHome en het Wijkhuis zijn dankzij de medewerking van de provincie Limburg, de gemeente Maastricht, het Oranjefonds, het VSB fonds, het Kansfonds en Stichting Doen tot stand gekomen.”

The Masters over 5 jaar? “Nog steeds ‘anders’, beter voor iedereen die kansen plukt, effectief, efficiënt en vooral waar het echt om draait: mensgericht, in iedere stad, voor iedereen.”

Sheila legt bij het afscheid haar visitekaartje op tafel. En dat vat haar levenswerk, de verandering die ze wil bewerkstelligen, perfect samen: ‘Be the change you want to see in the world’, Gandhi. Ze besluit haar verhaal met een oproep: “Wil jij ook meedoen? Onderdeel zijn van die verandering? Maak dan gebruik van de aangeboden diensten en services van The Masters Services & Care. Zo lever ook jij een bijdrage aan die sociaal-inclusieve samenleving.”

Meer weten over The Masters, hun geschiedenis, locaties of ambities? Neem een kijkje op www.themasters.nu.