De ligging is perfect

Roy Bonten

over Belfort

Voor de liefde naar Belfort

Eigenlijk is hij geboren en getogen in Heer. Kijk je diep in zijn hart, dan zou hij misschien wel terug willen naar deze wijk. Maar Roy Bonten (47) woont nu met veel plezier in Belfort, samen met zijn vrouw en dochter.

“Ik heb 24 jaar in Heer gewoond, een tijdje in het centrum en daarna in Bosscherveld. Mijn vrouw komt uit Wolder en wilde daar graag wonen. Dus toen zijn we uiteindelijk in Belfort terecht gekomen.”

Roy kan de ruimte, rust en het groen van de wijk erg waarderen. “Je merkt dat de wijk steeds jonger begint te worden. Er komen meer starters wonen. Het is een wijk uit de jaren zeventig en er zijn nog maar weinig oorspronkelijke bewoners.”

Doordat Belfort een relatief jonge wijk is, mist Roy wel de sociale cohesie. “Er zijn geen café’s bijvoorbeeld en er is weinig verenigingsleven. Dat vind ik jammer. Mensen organiseren wel steeds meer. En dat is goed. Als je wil dat er iets gebeurt, moet je het zelf oppakken. ”

“Die warme gevoelens bij Heer komen wellicht voort uit nostalgie. Hier in Belfort hebben we ook alle faciliteiten in de buurt. Scholen, winkelcentra. En de ligging is perfect!”

(tekst: Karin Somers, stadsreporter Thuis in Maastricht)

meer over Belfort