Blijf niet zelf eindeloos zoeken als je ergens niet uit komt.

Rick Carlson

Over fietsen naar 3 landen

Toen Rick Carlson net in Maastricht woonde, overkwam het hem twee keer dat hij met zijn auto op het fietspad reed. Dat hier gemotoriseerd en langzaam verkeer van dezelfde weg gebruik maakt, was de uit Minneapolis afkomstige ondernemer niet gewend. Nu hij dat weet, maakt hij graag een tochtje in de omgeving, met de auto of met de fiets. “Vanuit Minneapolis naar de dichtstbijzijnde grote stad Chicago is vierhonderd mijl. Hier kun je fietsend naar drie landen.”

Rick Carlson kwam in september 2015 naar Maastricht. Omdat zijn echtgenote voor Medtronic werkt, kende hij de omgeving al. Zelf vond hij de stad een ideale uitvalsbasis om zijn eigen bedrijf in medische apparatuur te starten. Zo wordt nu bij patiënten in Nederland en Engeland een apparaatje getest dat de omvang van de prostaat meet. Het is de bedoeling dat vanuit Maastricht de distributie wereldwijd (behalve naar de VS) gaat plaatsvinden. Als het bedrijf eenmaal loopt en er Nederlands personeel is aangenomen, gaat Rick terug naar Amerika.

Omdat hij veel reist voor zijn werk, komt de ondernemer er niet aan toe om Nederlands te leren. Daarom zochten hij en zijn vrouw een Engelssprekende kerkgemeenschap. “Via die weg hebben we veel mensen ontmoet. In de bijbelstudieklas die mijn vrouw volgt, zitten maar liefst 13 nationaliteiten. Dat is echt een geschenk. Als je niet voor een bedrijf werkt, moet je andere manieren vinden om mensen te ontmoeten.” Met zijn buren aan de Tongerseweg heeft Rick geen contact. “We zien ze nooit, dus we kennen ze niet. In de tijd dat we hier zijn, hebben we zo’n acht à tien vrienden gemaakt, maar dat zijn allemaal expats. Best jammer, want ik hou ervan om met veel verschillende mensen een praatje te maken.”

“Blijf niet zelf eindeloos zoeken als je ergens niet uitkomt”

rick-carlson

Zijn tip is dan ook om andere mensen om raad of advies te vragen. “Blijf niet zelf eindeloos zoeken als je ergens niet uit komt.” Rick geeft een voorbeeld uit eigen ervaring. “Voor onze traditionele Thanksgiving-maaltijd waren we op zoek naar een kalkoen. Geen enkele slager bleek die te verkopen. Totdat we er via een tip achter kwamen dat op nog geen twee kilometer van ons huis een poelier zit, waar we een prima kalkoen hebben gekocht.”

meer over Kommelkwartier