Mevrouw Schroen

over de Scootmobiel uitleen

Mevrouw Schroen uit De Heeg is een van de mensen in onze stad die regelmatig een scootmobiel leent via de Scootmobiel uitleen. Ze is er “verschrikkelijk blij mee”. Waarom? Dat lees je in dit interview.

Bijna elke dag kom je mevrouw Schroen wel tegen op een scootmobiel van het uitleenpunt in De Heeg. In de supermarkt, het ziekenhuis of op bezoek bij haar zoon. Dankzij de scootmobiel heeft ze een stukje vrijheid terug. “Ik ben slecht ter been, maar ik kan nog lopen. Ik moet ook af en toe lopen. Dat is goed voor me. Daardoor krijg ik zelf geen scootmobiel. Ik heb ook geen rijbewijs. Dus wil ik ergens naar toe, gebruik ik de vervoersvoorziening Omnibuzz. Dat betekent wel dat ik soms lang onderweg ben. Want er moeten meer mensen opgehaald worden.”

Geslaagd!
Dus toen mevrouw Schroen het flyertje zag met info over het uitleenpunt, aarzelde ze geen moment. “Ik moest wel een test afleggen. Ik moest een rondje rijden. En ik slaagde. ‘Proficiat’, zei de man die het examen afnam, ‘u bent geslaagd’. En sindsdien maak ik als het droog is dankbaar gebruik van deze service. Ik zie mijn zoon nu een stuk vaker. En mijn kleinzoon. Mijn moeder ligt in het ziekenhuis en die breng ik nu ook bijna iedere dag een bezoekje. Eerder was dat een stuk lastiger.”

Mevrouw Schroen

“Laatst had ik een platte band. Ik hoefde maar te bellen en een halfuur later was de scootmobiel gemaakt.”

Mevrouw Schroen

Super service
Mevrouw Schroen is erg te spreken over de behulpzaamheid van de mensen van het uitleenpunt. “Ik kan een dag van te voren laten weten dat ik graag een scootmobiel wil lenen. Ze denken erg met me mee qua leenuren. Stel ik moet naar het ziekenhuis, dan weten ze dat ik hem iets langer nodig heb dan een paar uurtjes. En dat is fijn. Laatst had ik een platte band. Ik hoefde maar te bellen en een halfuur later was de scootmobiel gemaakt.”

Vrijheid
Het belangrijkste voordeel volgens mevrouw Schroen? “Het stukje vrijheid dat ik erdoor krijg. En de dienst is gratis. Terwijl ik voor een buskaartje 2 euro betaal.”