Het Jekerdal is sowieso een heel bijzondere plek

Nika Dings en Cridi Frissen

over Natuurtuinen Jekerdal

CNME Natuurtuinen Jekerdal

“Een onontdekte parel. Een ruwe diamant die we slijpen. Een plek waar rust, inspiratie en ontmoeting hand in hand gaan.” Nika Dings en Cridi Frissen van CNME komen mooie omschrijvingen te kort om Natuurtuinen Jekerdal te beschrijven. “Veel mensen weten nog niet van het bestaan ervan, terwijl het een plek is die álles in zich heeft om tot favoriete ontspanningsplek van heel veel mensen uit te groeien.”

Door Lieke Rijkx

CNME Natuurtuinen Jekerdal huisvest onder andere een educatief centrum, een groene vergaderruimte, een grote Ecotoren waarin allerlei beestjes zich thuisvoelen, een imker, kassen, geveltuintjes en een moestuin. Ieder stuk grond van de tuin is door een ander ecosysteem begroeid: akker, bos, grasland.  “Het Jekerdal is sowieso een heel bijzondere plek”, vertelt Nika. “De lichtinval is speciaal, de ligging bij het water tussen twee hellingen met wijngaarden, het perfecte vertrekpunt van een wandeling.”

CNME

“Mensen mogen zich altijd aanmelden als vrijwilliger”

CNME

Er loopt een blotevoetenpad over het terrein en kinderen kunnen zich uitleven in de kindertuin, waar onder andere een wilgenhut en -tunnel groeien. Iedere woensdagmiddag is er een kindernatuurclub. Er worden diverse workshops gegeven en activiteiten georganiseerd. “Mensen mogen zich altijd aanmelden als vrijwilliger”, vertelt Cridi. “Want al dat groen moet natuurlijk wel bijgehouden worden.”