In het Jekerkwartier voel ik me net zo thuis als in de Jordaan

Mosanne Monod de Froideville

over Jekerkwartier

Jekerkwartier en Jordaan

Mosanne Monod de Froideville (37) woont samen met haar vriend Tapio Pekelharing (41) en hun kinderen Otis (6) en Anneleentje (4) in de Ridderstraat in het Jekerkwartier. Ze runt haar eigen evenementenbureau met kantoren in Amsterdam en Maastricht.

“Sint Pieter lag voor ons in eerste instantie voor de hand, toen we verhuisden vanuit de Jordaan in Amsterdam, terug naar Maastricht. Vanuit de grote stad, met kids naar iets rustigere wijk net buiten de stad, dat leek ons wel zo praktisch. Maar toen we er eenmaal woonden, bleek die overgang toch iets te groot. Ik miste de vibe van de stad. Dit huis lijkt op ons huis in de Jordaan. Het is precies zoals wij de laatste jaren in Amsterdam leefden, alleen dan met het comfort, de allure en mogelijkheden van Maastricht.”

Maastricht, Mosanne Monod de Froideville met haar gezin voor de bisschopsmolen.

“In het Jekerkwartier voel ik me net zo thuis als in de Jordaan”

Jekerkwartier, Maastricht 2015

“Tapio en ik zijn allebei in Maastricht geboren en getogen, maar na onze studie naar Amsterdam vertrokken. Daar hebben we elkaar ook leren kennen. Toen we nog zonder kinderen in Amsterdam woonden, konden we ons niet voorstellen dat we ooit terug zouden keren naar Maastricht. Maar toen de kinderen groter werden, veranderden de lusten van de Jordaan in de lasten. Bij toeval kwam er een opdracht op ons pad waarvoor we meer in Maastricht moesten zijn. We verbleven veel bij onze families in Maastricht en ik betrapte mezelf erop dat ik steeds vaker dacht: ‘Wat is het leven hier fijn!’. En zo was daar opeens het moment dat we besloten het om te draaien en in Maastricht te wonen en vanuit hier ons werk te doen. Ons huis midden in de Jordaan hebben we nog steeds. Dat verhuren we momenteel aan expats. Ik pendel tussen Maastricht en Amsterdam en ben soms zo’n 2 tot 3 dagen per week in Amsterdam. In beide steden voel ik me helemaal thuis. Ik combineer gewoon het beste van beide werelden.”

Meer over Jekerkwartier