De rekening? Die sturen we niet!

Miranda Wiegers

over Stichting Samen Onbeperkt

Iets betekenen voor andere mensen

“Tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening was ik op zoek naar een rolstoelvriendelijke stageplek. Stichting Samen Onbeperkt kon mij die, als een van de weinigen, bieden. Zo ben ik er eigenlijk vanzelf ingerold.”

Miranda Wiegers is een echte duizendpoot. Als vrijwilliger bij Stichting Samen Onbeperkt (belangenbehartiging voor mensen met een beperking, chronische ziekte en ouderen) heeft ze veel verschillende functies. Ze is o.a. voorzitter van de Lokale Coalitie voor Inclusie, lid van Toegankelijk Maastricht, betrokken bij de backoffice van het Meldpunt en ze zorgt er ook nog voor dat de teksten foutloos op de website staan.

Naast een juridische achtergrond heeft Miranda gestudeerd voor tolk/vertaler. In 2008 was ze betrokken bij een demonstratie tegen de bezuinigingen binnen de thuiszorg. Voorzitter Peter Vrehen wilde haar vanwege haar kennis en strijdvaardigheid graag bij de stichting betrekken. “Na mijn stage ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan.”

Het mooiste aan haar werk vindt Miranda dat ze iets kan betekenen voor mensen. “We helpen bijvoorbeeld bij het schrijven van bezwaren. Een cliënt vroeg mij laatst ‘wanneer krijg ik de rekening?’, maar die sturen we niet. Even later bracht ze ons drie vlaaien. Zo’n tevreden reactie, daar kan ik heel blij van worden.”

Stichting Samen Onbeperkt is altijd op zoek naar vrijwilligers. Kijk op de website www.samenonbeperkt.nl voor meer informatie en contactgegevens. Alle activiteiten van de stichting staan open voor iedereen.

meer over Scharn