Van alles komt voorbij!

Mien Nafzger-Soumete

over Kringloop Zuid

Niet de spullen, maar de mensen

Iedereen kent wel Kringloop Zuid in Maastricht, maar kent u ook de mensen achter de tweedehands winkel? Er werken ruim 60 vrijwilligers, waaronder Mien Nafzger-Soumete. “Ik werk drie dagdelen op de kleingoedafdeling. Bij ons komen de spullen binnen en wij sorteren het. Boeken, speelgoed, servies, curiosa. Van alles komt voorbij.”  

Maar het leukste aan het werken bij Kringloop Zuid vindt Mien nog de andere vrijwilligers. “Iedereen heeft een andere achtergrond en geschiedenis. Sommige mensen komen bijvoorbeeld vanuit Radar of een re-integratie-traject. Laatst was er iemand met een taakstraf. Ik vroeg wat hij van zijn leven wilde maken. Hij had het over huisje, boompje, beestje. Ik heb hem gezegd dat hij dan moet stoppen met die onzin en stevig in zijn schoenen moet gaan staan. Toen moest hij huilen. We zijn een hecht team.”

Kringloop Zuid heeft ook enkele vaste klanten. “Er zijn mensen die maken er echt een dagje van om naar hier te komen. Ze drinken dan tussendoor even een kopje koffie, soms met een plakje cake. En dan gaan ze weer verder snuffelen in de spulletjes.”

meer over het Statenkwartier