Gelukkig is hier in Malberg ook van alles te doen.

Mevrouw Schefer

over haar buurt Malberg

Een afgesloten hoofdstuk

Mevrouw Schefer (80) ruilde na 30 jaar Heugemerveld in voor Malberg. Ze heeft het naar haar zin in Malberg. Hoewel het vertrek uit Heugemerveld niet van harte was.

“Ik heb dertig jaar lang in het Raccordement gewoond. En genoten. Tot twee jaar geleden. In de bewonersruimte organiseerde ik al die jaren allerlei activiteiten van kienen, handwerken tot bloemschikken voor de bewoners. Ik heb er zelfs vrijwilligerssubsidie Meer voor Elkaar voor gekregen in 2014. Twee jaar geleden veranderde de sfeer echter. Vooral jongere bewoners waren niet blij met ons. Toen we het aanbod wilden uitbreiden met koken, was dat reden genoeg voor de Woningstichting om de activiteiten te verbieden. Dat doet nog steeds pijn.”

“Gelukkig is hier in Malberg ook van alles te doen.”

Heugemerveld, Maastricht 2015

Ondanks de enorme teleurstelling ging ze niet bij de pakken neerzitten. “Ik zoek afleiding. Je hebt al van alles. Als je thuis blijft zitten, wordt het er niet beter op. Voor tien mensen uit het Raccordement organiseer ik nog iedere vrijdag in het Zustershuis een kienmiddag. Dan hebben we de grootste lol. De rest is helaas afgevallen. Gelukkig is hier in Malberg ook van alles te doen. We wonen boven de winkels. De Zonnebloem organiseert van alles. En ik heb net een leuke seniorenmiddag achter de rug van de carnavalsvereniging. Plus ik ben lid van een handwerkclubje. Kortom: het vorige hoofdstuk is afgesloten. We voelen ons weer thuis.”

meer over Malberg