Je moet geen huis kopen, maar je moet buren kopen

Meneer Kirtan

over het belangrijke buurgevoel in Malberg

Het belangrijke buurgevoel

Meneer Kirtan woont nu al zo’n 19 jaar in Maastricht. Meer specifiek in Malberg. En hij heeft het er naar zijn zin. Het is rustig wonen, de mensen zijn vriendelijk en er is volop parkeerplaats. Een toch wel belangrijk item, zo vindt hij. Het komt regelmatig terug in zijn verhaal. Net zoals fijne buren: “je moet geen huis kopen, maar je moet buren kopen”, luidt zijn lijfspreuk.

In ietwat gebroken Nederlands vertelt meneer Kirtan waarom hij voor Maastricht heeft gekozen. “Vroeger was hier veel werkgelegenheid. Dat is nu anders. Nu is het een stuk lastiger om werk te vinden.” Zelf werkt Kirtan bij de NS als schoonmaker. “Ik heb leuke collega’s”, vertelt hij.

Meneer Kirtan 2

Kirtan woont samen met zijn vrouw aan de Roosnobelruwe. Hij boft met zijn buren, vindt hij. “Toen we laatst wateroverlast hadden, stonden ze binnen no time op de stoep om te helpen. En als ik een barbecue heb, deel ik links en rechts graag uit. De mensen die naast je wonen, maken dat je je ergens thuis voelt. Je kunt in nog zo’n grote villa wonen, maar als je vervelende buren hebt, is die villa niks waard. Terwijl als je ergens in een bouwval zou zitten met de liefste mensen naast je, dan ben je de koning te rijk. En natuurlijk moet je zelf ook goed doen. Want wie goed doet, goed ontmoet.”

meer over Malberg