Hier wordt niet gediscrimineerd

Meneer en mevrouw Verstappen

over sociaal Wittevrouwenveld

Sociaal Wittevrouwenveld

Vrolijk kwispelend springt de bordercollie van meneer en mevrouw Verstappen tegen het rode Thuis-in-Maastrichtbord. Samen met zijn baasjes meneer en mevrouw Verstappen uit Wittevrouwenveld wordt hij tijdens het Manus-van-Allesfestival vereeuwigd op foto. Het koppel woont al zo’n dertig jaar aan de Frankenstraat. “Wittevrouwenveld is een fantastische buurt”, klinkt het.

“Wij wonen in een heel sociale wijk. Waar je ook vandaan komt, je bent hier welkom. Hier wordt niet gediscrimineerd. En alle voorzieningen liggen op loopafstand.” Een flink stuk lopen met de hond behoort ook tot de opties. “Achter het kerkhof ligt een hondenuitlaatplaats. Daar ga ik vaak naartoe”, vertelt mevrouw Verstappen.

Dat het in een andere buurten anders is, weet ze uit eigen ervaring. “We hebben ook een tijdje in Heer gewoond. Daar zijn mensen toch meer op zichzelf.” Over de vraag of er ook minpunten te noemen zijn aan wonen in ‘het veld’, moet ze lang nadenken. “Als ik dan toch echt iets moet bedenken, dan is het dat we geen tandarts in de buurt hebben, maar dat is dan ook echt het enige.”

meer over Wittevrouwenveld