Mehrdad Seirafi

over Wyck

Ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld.

Mehrdad Seirafi (34), geboren in Iran, woont nu zeven jaar in Maastricht. “Ik woonde in grote steden als Mumbai en Tokyo. Door mijn studie en een baan ben ik uiteindelijk hier terechtgekomen. Ik heb me nooit eerder zó thuis gevoeld.”

Mehrdad runt als neurowetenschapper en natuurkundige een startende onderneming waar hij mensen met een depressie helpt. Samen met zijn vriendin Sanne woont hij nu ongeveer vier jaar in de buurt Wyck.

“Toen ik Sanne ontmoette, was ze net terug van een stage in New York. Zij woont al ruim tien jaar in Maastricht. Veel mensen denken dat onze liefde is begonnen op het werk, omdat we in hetzelfde gebouw een baan hebben. Maar we ontmoetten elkaar voor het eerst toen ze zich aansloot bij mijn groep van het improvisatietheater. Daar doen we tot op de dag van vandaag nog steeds aan mee.”

Mehrdad Seirafi

Tekst: Isabelle Woudsma
Fotografie: Jonathan Vos

Meer over Wyck 

In het begin vond Mehrdad Maastricht niet eens zo leuk. “Het voelde te klein voor mij. Ik was gewend om in grote steden te wonen. Maar op een gegeven moment begon ik Maastricht wel te waarderen. In die grote steden had ik altijd het gevoel dat ik er nooit echt bij hoorde. In de kleinere plaatsen woonde ik altijd erg kort, het waren nooit de plekken waar ik verliefd op werd. Tot Maastricht dus. Deze stad is erg mooi en heeft veel cultuur. Ik hou het meeste van de sociale interacties. Nog nooit heb ik zoveel connecties en vrienden gehad als in Maastricht. Er is een mooie balans tussen internationale mensen, Nederlanders en typische Maastrichtenaren. Dat zorgt voor een interessante combinatie, vind ik.”

Een stad van perfect formaat
Mehrdad merkt dat de buurt waarin hij en zijn vriendin nu wonen een soort tussenstation is, vooral geschikt voor een jong beginnend koppel of een ouder paar. Gezinnen gaan meestal groter wonen of buiten de stad. Een eigen tuin heeft Mehrdad niet, maar gelukkig wel genoeg groen binnen loopafstand. “Als het lekker weer is, gaan we graag wandelen in het Charles Eyck park. Maastricht is voor mij een stad van perfect formaat. Ik zou hier wel oud willen worden.”