Raadslid Marlise Korsten

over Scharn en een ontspannen samenleving

Een passie voor politiek

Ze is raadslid geworden omdat ze het “hartstikke leuk” vindt en “hartstikke belangrijk”. Ze is al 20 jaar betrokken inwoner van deze stad en heeft “een passie voor politiek”. Een kort interview met Marlise Korsten, raadslid en buurtbewoner van Scharn.

Een passie…

“Voor politiek. Omdat de politiek ons naar een rechtvaardiger samenleving moet brengen. GroenLinks strijdt voor die rechtvaardiger samenleving, waarbij Groen en Links samen prioriteit hebben. Dus: klimaat en tolerantie, een ontspannen samenleving, tijd voor werken, tijd voor zorgen, tijd voor lol. En een eerlijker verdeling van de rijkdom die we samen verdienen.”

Mijn thuisgevoel is…

Scharn: wat een fijn huis hebben we toch, op een heerlijke plek en lekker dichtbij wandelroutes naar Bemelen, Meerssen, Cadier en verder het Heuvelland in! Wandelen is één van mijn grote hobby’s zoals uit de regelmatige foto’s op mijn facebookpagina mag blijken. Door het jaar heen in het Heuvelland en in de vakanties vaak meerdaagse wandelingen in Frankrijk, Italië, Schotland en komende zomer Cornwall.”

Als ik mensen van buiten de stad rondleid in Maastricht, neem ik ze altijd mee naar…

“alle kerkgebouwen die zo mooi zijn verbouwd en een andere functie hebben gekregen, omdat het een treffend beeld geeft van het verleden en de toekomst. Daarna natuurlijk voor een natje en droogje naar de Brandweer of de Tapijn.”

#RaadindeStraat

De leden van de gemeenteraad zijn door de inwoners gekozen om namens hun het stadsbestuur te controleren. Ze hebben dan ook het laatste woord en geven op die wijze ‘richting’ aan de stad. Wie zijn ze, in welke buurt wonen ze en wat is hun thuisgevoel in Maastricht? We stellen ze aan u voor in de serie de #RaadindeStraat.

Marlise Korsten

 “Maastricht over 15 jaar? Een stad waar iedereen kan zijn wie hij/zij wil zijn”

Marlise Korsten

Als ik het alleen voor het zeggen zou hebben, dan zou ik eerst…

“alle nul-urencontracten en oproepbaantjes verbieden, omdat die voor veel mensen het zicht op een fatsoenlijke, plezierige, ontspannen toekomst verzieken.”

En dan zou ik morgen direct stoppen met…

“dat rare I-criterium in ons softdrugsbeleid, omdat we af moeten van de illegale achterdeur van coffeeshops. We moeten wietteelt legaliseren en op die manier criminele activiteiten in onze stad terugdringen.”

Als ik een lintje mag uitdelen, dan gaat dat naar…

“Peter Vrehen van de Maastrichtse Volkspartij, omdat hij zo’n een waardige vertegenwoordiger van de Maastrichtenaren ’met een beperking’ is.”

Voor mij was het belangrijkste moment voor de stad toen…

“het regenboogpad op het Vrijthof werd aangelegd. Het is een vrolijk zichtbaar teken van tolerantie.”

Hoe ziet Maastricht er over 15 jaar uit?

“een stad met verbindingen, tussen oost en west, tussen oud en jong, tussen stad en universiteit, tussen Maastricht, Luik en Aken, tussen stad en Heuvelland. Een stad waar iedereen kan zijn wie hij/zij wil zijn.”

Meer over Scharn

Tekst: Marlise Korsten, foto’s: Pieter Nijsten