Iedereen maakt
zijn of haar
specialiteit

Marie-Louise

over het buurtpreuvenemint

‘Preuven’ van de buurt

In het Statenkwartier eten de bewoners geregeld samen. Tijdens een van die etentjes had Marie-Louise Dackus een idee: een buurtpreuvenemint. Terwijl op het Vrijthof het Preuvenemint aan de gang is, worden er in het buurthuis 6211 Kunstkwartier minstens zulke lekkere hapjes geserveerd.

Maria Essers hoorde van het initiatief en was meteen enthousiast: “Sport en eten zijn de beste ‘social glue’. Het zorgt voor contact en verbinding tussen mensen. We hebben daarom als platform meteen gezorgd voor de randvoorwaarden. Wij regelen de ruimte en de bewoners maken het eten.”

Vanachter een grote pan deelt Marie-Louise kleine gerechtjes uit. “Ik ben huisvrouw en vind het heel leuk om te koken. Mijn dochter en schoonzonen koken ook. Maar de recepten, die moet ik zelf uitvinden. Ze delen hun kookgeheimen niet!” lacht ze.

“Het is nu de tweede keer dat we dit organiseren. Vorig jaar hebben we een voorproefje gehouden en nu een echt Buurtpreuvenemint. Iedereen maakt zijn of haar specialiteit, het is erg gezellig. In het Statenkwartier wordt sowieso altijd veel georganiseerd.”

meer over Statenkwartier