We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als er iets is kunnen we op elkaar rekenen

Margo van Wissem

over haar buurt Mariaberg

Ook dat is Mariaberg

Margo van Wissem woont al zo’n 26 jaar in Mariaberg, inmiddels samen met haar vriend Willy. De twee kinderen van Willy zijn de deur uit en wonen elders in de wijk. Haar zoon woont nog thuis.

“Sociale controle? Ja, die is er wel, maar niet overdreven veel. Laatst kwam ik mijn buurvrouw tegen en toen ik haar vroeg hoe het kon dat ze zo lekker bruin was, vertelde ze me dat ze drie weken in Turkije was geweest. Dat had ik dus niet eens gemerkt. Ik heb haar gevraagd om me dat de volgende keer toch wel maar te laten weten. Je weet maar nooit. Ik heb zelf altijd gewerkt en ben niet zo bezig geweest met de omgeving. Maar je weet wel dat, als er iets is, je op elkaar kunt rekenen. Maar we lopen hier dus niet de deur plat bij elkaar.

Maastricht, Mevr. van Wissem uit de Begoniastraat.

“We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als er iets is kunnen we op elkaar rekenen”

Mariaberg, Maastricht 2015

Er zit hier in de straat ook niemand in zijn voortuin. Een paar straten verderop gebeurt dat wel. Daar is het ten tijde van een WK of EK Voetbal compleet oranje. En daar wordt regelmatig goed gefeest. Houd je daarvan? Dan zit je daar goed. Doe mij die rust maar. En dan de Sint Pietersberg en het stadspark dat je hier bij wijze van spreken in je achtertuin hebt en ook Jekerdal en de binnenstad op loopafstand: ideaal! Ook dat is Mariaberg. Dus ja, ik zie mezelf hier wel oud worden.”

Meer over Mariaberg