Iedere week geniet ik van de reacties van de cursisten

Margo Gilissen

over haar keramiekles in Wittevrouwenveld

Keramiek en gezelligheid

Margo is één ochtend in de week in het Werkhuis in Wittevrouwenveld te vinden. Daar geeft ze keramiek les. Margo legt uit: “Keramiek is boetseren met klei.”

Iedere week opnieuw geniet ze van de reacties van de cursisten: “Dit is vrijwilligerswerk, maar ik vind het geweldig als mensen aan het einde van de les blij zijn met wat ze gemaakt hebben. Daar doe ik het voor!”

De deelnemers komen uit allerlei wijken, niet alleen uit Wittevrouwenveld. “Sommigen komen niet alleen om creatief bezig te zijn. Ze willen graag meer contact met anderen of zoeken een beetje afleiding. Dat kan hier heel goed. We hebben zoveel aanmeldingen dat we binnenkort starten met een tweede ochtend.”

Margo heeft vroeger de kunstacademie in Tongeren gevolgd. “Ik deed van alles. Beeldhouwen, breien, borduren. Door mijn ziekte kan ik dat niet meer. Maar keramiek lukt wel nog! Ik volg nu de opleiding monumentale keramiek.”

Het leuke aan de keramiek-ochtend is dat iedereen kan maken wat hij of zij wil. “Ik laat ze gewoon beginnen met de klei en schaaf alleen hier en daar wat bij. Mensen betalen €2,50 om deel te nemen. Als ze klaar zijn wegen we het eindproduct en betalen ze voor de gebruikte klei. En iedereen kan deelnemen, van jong tot oud.”

(tekst: Karin Somers, stadsreporter Maastricht-LAB)

meer over Wittevrouwenveld