Het is hier rustig wonen en toch maak je alles van het stadsleven mee.

Karin Kurris

over haar buurt Statenkwartier

Achter huize Misericorde

Karin Kurris (72 jaar) woont al ruim 25 jaar in het Statenkwartier. Zij is geboren en getogen in Maastricht en is niet van plan nog naar een andere plek te verhuizen. “Ik ben trots op mijn stad. Ik kom uit een gezin van zes kinderen. We zijn nog allemaal gezond en organiseren elk jaar een reünie. Die vindt meestal in Maastricht plaats. Dit jaar waren we net aan de vlaai begonnen in het mooie Misericordeparkje toen de fotograaf langskwam. Op de foto sta ik met mijn zus en vier broers.”

De buurt ligt midden in het centrum. Karin woont er graag:

Statenkwartier, Maastricht 2015

“Het is hier rustig wonen en toch maak je alles van het stadsleven mee”

In de straat waarin Karin woont is het merendeel zestigplusser. Iedereen kent elkaar en maakt een praatje. In het ontmoetingscentrum in de buurt vinden verschillende workshops en tentoonstellingen plaats. “Er wordt gekookt, gebreid, gehaakt en gezongen. Iedereen is welkom”, meldt Karin trots. Ze vindt het jammer dat het ontmoetingscentrum in de toekomst waarschijnlijk verkocht gaat worden. “Ik ben benieuwd waar we dan naartoe moeten.”

Karin kent de geschiedenis van de buurt. “Als ik vroeger stout was, dreigde moeder mij naar Huize Misericorde te sturen. Dat was toen een tehuis voor moeilijk opvoedbare meisjes. Nu woon ik er zelf vlakbij!”

Tekst: Hanny Sleeuwenhoek

meer over het Statenkwartier