je hebt de mensen
uit je buurt nodig

Jurgen

over Jupiter Zorg

Je hebt de mensen uit je buurt nodig.

Het Statenkwartier werkt nauw samen met het Leger des Heils. Jurgen Pennings werkt er nog een paar dagen, maar gaat zich daarna volledig richten op zijn eigen zorginstelling, Jupiter Zorg. “Ook daar zoeken we de verbinding met de wijk.”

 Als ervaringsdeskundige weet Jurgen wat je nodig hebt als je net bent afgekickt en je leven weer op orde wil krijgen: nazorg. Daarom richtte hij, samen met Pieter Moors, Jupiter Zorg op. “Met een team professionals bieden we ondersteuning aan mensen met een verslavingsachtergrond. Maar ook aan hun familie en netwerk. Zonder hen red je het namelijk niet” vertelt Jurgen.

“Soms is het goed om een verslaafde even uit de samenleving te halen, maar op een zeker moment moet hij of zij weer terugkeren in de maatschappij. Dan heb je de mensen uit je buurt nodig.” Jurgen gelooft in de betekenis-economie: geluk haal je niet uit materiele zaken, maar uit het van betekenis zijn voor een ander. “Daar moeten we echt naar toe. In mijn afkickperiode had ik vooral behoefte aan een arm om me heen. Iemand die tegen me zei ‘kijk eens om je heen, hoe mooi het leven is’.” Met Jupiter Zorg zijn Jurgen en zijn team absoluut van betekenis voor anderen.

meer over Jupiter Zorg