Op de fiets, door de regen: als dat geen LEF is

Lori Dahmen

over het LEFteam in Blauwdorp

“Op de fiets, door de regen: als dat geen LEF is!”

Vanmorgen ben ik met de fiets door de regen naar mijn vrijwilligerswerk gekomen. Nou, als dat geen LEF is!” Lori Dahmen (28 jaar) is vrijwilliger bij het LEFteam in Blauwdorp. Hier krijgt ze de kans om haar eigen talent te ontdekken. “Het is niet zomaar vrijwilligerswerk. Deze mensen willen je echt vooruitbrengen.”

Lori is multi-inzetbaar. Naast werken in de keuken en de tuin is ze ook betrokken bij de Smaaklessen van het LEFteam. “Op basisscholen laten we kinderen kennis maken met gezonde voeding en de diverse smaken.” Lori is o.a. verantwoordelijk voor het benaderen van de scholen. “Ik vond het best spannend om de directeuren te bellen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb en dat het gelukt is.”

Voor Lori heeft haar vrijwilligerswerk twee kanten. Ze kan iets voor de organisatie betekenen en ontwikkelt tegelijkertijd haar competenties. “Ik hoop dat ik over een half jaartje echt weet wat ik wil gaan doen. Misschien wel een opleiding eventmanagement.”

Tijdens de open dag kunnen kinderen broodjes komen bakken en opeten. Zo krijgen ze letterlijk een kijkje in de keuken bij LEFteam èn een voorproefje van de Smaaklessen. Aanmelden kan vooraf via info@cooperatieblauwdorp.nl.

meer over Mariaberg