Drempel
bij kunst
verlagen

Jonas

in het Statenkwartier

Statenkwartier als Kunstkwartier.

Hij is al zijn hele leven beeldend kunstenaar. Voor 6211-Kunstkwartier ontwierp hij onder anderen een tegel die nu op het Misericordeplein te vinden is. Jonas van de Vosse voelt zich echt op zijn plek in het Statenkwartier.

“In 2009 werd het Statenkwartier tot Kunstkwartier omgedoopt. We wilden ons verzetten tegen de hele bezuinigingen in de kunstsector. Het wordt gauw weggezet als linkse hobby. Daarom heb ik in 2011 een stempel gemaakt met ‘no culture, no future’. Ik had gehoopt dat Maastricht Culturele hoofdstad zou worden.” Dat is helaas niet gelukt, maar in het buurthuis hangen wel de prachtige stempels van Jonas.

6211 Kunstkwartier is vaak verhuisd. Nu zitten ze aan het Misericordeplein. “Hier zit je als kunstenaar echt perfect. Er wordt geregeld iets georganiseerd.” Hij loopt door de gang van het buurthuis. De affiches van alle evenementen spreken boekdelen. “We willen de drempel die sommige mensen bij kunst hebben graag verlagen. En hier komen we met een breed publiek in contact.”

meer over Statenkwartier