Wat ik van de stad heb gezien, ziet er goed uit!

Jilly en Cinzia

over het Statenkwartier

Kersvers in Maastricht

Jilly (22) en Cinzia (19) doen mee aan de presentatie van Marres op Bruis. En dat terwijl ze pas een week geleden in Maastricht zijn aangekomen, toen hun studie begon. Ze wonen allebei in de buurt van het Emmaplein, maar hebben hun omgeving nog niet echt verkend. “Er staat een mooie basiliek. Het is dichtbij het centrum. En er wonen veel studenten in de buurt, dat is leuk.”

“We hebben in de eerste plaats voor de Toneelacademie gekozen, niet specifiek voor Maastricht of voor een bepaalde buurt”, vertelt Jilly. “Wat ik van de stad heb gezien, ziet er goed uit. Maar ik heb nog geen idee wat er allemaal te doen is, behalve Bruis. Het enige contact dat ik tot nu toe met iemand uit mijn buurt heb gehad, was met de buurman die me aansprak over mijn fiets die ik niet tegen zijn gevel mocht zetten en dat de gemeente daar beter op moest handhaven.”

Cinzia: “Ik wist al dat Maastricht een mooie stad was. Ik vind het leuk dat het hier nogal dorps is. Het is hier zo stil. Ik heb hiervoor vier jaar in Brussel gewoond en was wel even toe aan een rustige plek. Maar ik weet nu al dat die rust me uiteindelijk gaat vervelen.”

(tekst: Lieke Rijkx, stadsreporter, foto: Pieter Nijsten, stadsfotograaf)

meer over Statenkwartier