Van hieruit zie je alles wat op straat gebeurt

Jean en Mimi van de Boorn

over Scharn

Uitzicht op straat

Jean en Mimi van de Boorn wonen al bijna 46 jaar in Scharn. Daarvoor woonden ze in ‘het Keerderstraatje’ in Heer, maar door omstandigheden moesten ze uit hun huis. “Gelukkig zorgde toenmalig wethouder Van Caldenborgh dat we in deze voormalige gemeenteflat konden gaan wonen” vertelt Mimi. Heer was ooit een zelfstandige gemeente waar Scharn onderdeel van was, maar beiden behoren nu tot de gemeente Maastricht.

Jean had moeite om uit Heer weg te gaan omdat hij daar was opgetrokken. “Tja, het was ook erg wennen om van een huis naar een flat te gaan” vult Mimi aan. Inmiddels voelen ze zich thuis in Scharn. “Het is prettig dat we in de buurt een winkelcentrum hebben waar we bijna al onze boodschappen kunnen halen.” In het centrum van Maastricht komen we niet zo vaak, alleen als we iets nodig hebben wat we hier niet kunnen vinden” vertelt Mimi.

Scharn, Maastricht 2015

De buurt Scharn is volgens hen veranderd. “Vroeger woonden er meer mensen van onze leeftijd, maar sommigen zijn inmiddels overleden of wonen er niet meer,”zegt Jean. “We deden meer samen en hielpen elkaar. Nu wonen er veel jonge gezinnen en mensen met  verschillende nationaliteiten. Die werken overdag in Maastricht en zie je pas ’s avonds weer terugkomen.”

Jean en Mimi willen hier graag oud worden. Mimi: “We hebben geen lift, maar zitten gelukkig slechts een hoog.  Zolang we de trap nog kunnen nemen, blijven we hier wonen. Van hieruit zie je alles wat op straat gebeurt.”

Tekst: Hanny Sleeuwenhoek

meer over Scharn