We voelen ons hier thuis en we helpen elkaar

Jan en Toos Beneken

over Malberg

Lekker rustig in Malberg

Aan de rand van Malberg woont het echtpaar Jan (68) en Toos Beneken (67). Zij wonen nu vier jaar in hun nieuwe patiowoning. Ze zijn beiden gepensioneerd en zeer betrokken bij het wel en wee in hun buurt. Eerder woonden zij in Wyck. Daar werd het steeds drukker. Toen kwam het besluit om naar deze rustige omgeving te verhuizen. En dat bevalt prima.

Snel gewend

Jan laat laat regelmatig hun twee hondjes uit. Hij loopt door Malberg en vaak ook door oud-Caberg. “Passanten groeten of maken wel eens een praatje met me. En nu na vier jaar wordt er ook al geclaxonneerd en vanuit een auto naar me gezwaaid.” Toos: “We voelen ons hier thuis en we helpen elkaar. Maar we lopen de deur niet plat hoor!”

foto-malberg-portret-fam-beneken-verfraaing-hondenuitlaatgebied-malberg

“Maar gelukkig is die magnolia er ook gekomen!”

Hondenlosloopgebied

Ze houden van hun buurt, maar geven aan dat enkele zaken beter kunnen. Toos: “Jammer dat er hier en daar zwerfafval ligt. Dat is toch een mentaliteitskwestie hoor! Ook ligt er op straat veel hondenpoep  die niet wordt opgeruimd. Daar hebben ze toch zakjes voor! Gelukkig wordt het hondenlosloopgebied hier vlakbij netjes achter gelaten!”

Jan: “In dat losloopgebied staat  ook een electriciteitsgebouwtje. Dat ziet er nogal saai uit. We gaan nu proberen het te verfraaien door het te laten schilderen. De aanvragen hiervoor zijn al ingediend. Er komen karikaturen op van hondjes, maar ook wordt er een hartje op verwerkt. Dat laatste als eerbetoon aan een onlangs overleden vrouw in de buurt. Zij deed veel goeds hier in Malberg.”

Boompjes planten

In de naaste omgeving is er een natuurgebied. Daar zitten kikkers, padden, konijnen en zelfs vossen. Op een braakliggend terrein vlakbij  zijn er vorig jaar een paar boompjes gepland. Enkele buurtbewoners hadden hierom gevraagd bij de gemeente. Jan: “Ik dacht meteen aan een magnolia. Dat vind ik een mooie boom. Iedereen had er een ander idee over. Nu staan er een kastanje-, walnoten-, linde- en appelboom. Maar gelukkig is die magnolia er ook gekomen!”

Tekst: Hanny Sleeuwenhoek

meer over Malberg