Ik ben hier niet geboren, maar voel me wel Maastrichtenaar

Guusje Marx en Teun

over hun buurt Scharn

Aan deze kant van de Maas

Nog maar een maand geleden trok Guusje Marx, samen met man Bas van Mulken en zoontje Teun (7 maanden) in dit huis aan de Padualaan. “We hebben lang gezocht naar een geschikt huis. Toen we de hoop al bijna hadden opgegeven, kwam dit op ons pad. Het moest nodig geüpdatet worden, maar we waren meteen verliefd op de buurt.”

“Ik kom uit Midden-Limburg, maar ik woon al 27 jaar in Maastricht. Als je hier niet geboren bent mag je het eigenlijk niet zeggen, maar ik voel me wel Maastrichtenaar. Ik groeide op in Heer en op de een of andere manier wilde ik dan ook graag een huis aan deze kant van de Maas. Toen we tegen vrienden vertelden dat we hier gingen wonen, reageerden ze: ‘O dat zou ik ook wel willen!’. Ja, we hebben geluk gehad. De meeste huizen in de straat worden al verkocht zonder dat er een makelaar bij betrokken is.

Maastricht, Guusje en Teun wonen sinds kort in Scharn.

“Ik ben hier niet geboren, maar voel me wel Maastrichtenaar”

Scharn, Maastricht 2015

Je weet nooit wat de toekomst brengt
Ik hoor van mensen in de straat dat ze regelmatig briefjes in de brievenbus vinden van mensen die interesse hebben in hun huis. Dat is een fijn gevoel. Dat we ons geen zorgen hoeven maken wanneer we het huis weer willen verkopen. Je weet nooit wat de toekomst brengt, dus we kijken niet zo ver vooruit. Het was een turbulent jaar, de geboorte van Teun, een grote verbouwing, de verhuizing. Ik ben blij dat er nu rust is. En Teun merkt dat ook. Hij slaapt hier als een roosje.”

Meer over Scharn