Van die lucht uit de auto worden we ziek en ongelukkig

Kindcentrum Aloysius

over de Dag van de Duurzaamheid

Minder plastic, meer groene voetstappen

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Een bijzondere dag waarbij dit jaar stil wordt gestaan bij plastic. Wethouder Gerdo van Grootheest bracht daarom een bezoek aan Kindcentrum Aloysius. De leerlingen hebben afgelopen maand hun best gedaan om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Want ook dat levert een bijdrage aan een duurzame wereld.

De leerlingen luisterden eerst aandachtig naar het verhaal dat de wethouder voorlas. Speciaal voor deze dag werd een boek geschreven over plastic en recycling: ‘De wereld van plastic’.

Aimée Larbi (7) vond het best een zielig verhaal: “Er zit heel veel plastic in de zee. In het verhaal gaat een vis dood door het eten daarvan, maar dat zou in het echt ook kunnen gebeuren.” Tijdens de les hebben de leerlingen al gesproken over de plastic soep die de mens aan het maken is. “In het boek heeft de vis het over een blauwe bak. Dat is de prullenbak waar je plastic in moet weggooien. En niet in de zee!” vertelt Tom Schmidt (7).

Samen met de andere kinderen van de Aloysius school zijn Aimée en Tom zo weinig mogelijk met de auto naar school gekomen. “Van die lucht uit de auto worden we ziek en ongelukkig” zegt Tom. Elke keer als ze met de fiets, te voet, het skateboard of de step naar school kwamen, kregen ze een sticker. Trots overhandigen ze het eindresultaat aan de wethouder: samen verzamelden ze 1168 voetstappen. De Dag van de Duurzaamheid is goed begonnen.

(tekst: Karin Somers, stadsreporter)

meer over Statenkwartier