In de 52 jaar dat ik hier woon heeft de wijk een ware metamorfose doorgemaakt

George Seelen

over Wittevrouwenveld

Wittevrouwenveldenaar in hart en nieren

George Seelen (52) is trots op MVV, de club waar hij al 40 jaar trouwe supporter van is. Op Wittevrouwenveld, waar hij al 52 jaar woont. En op zijn vader, oud-huisarts Seelen en 20 jaar geleden een begrip in het ‘Vrouwenveld’. Met een positieve blik kijkt hij door de lens van zijn fotocamera naar de wijk.

Een andere kijk op de wereld

“2 jaar geleden kreeg ik de smaak van fotografie te pakken. Mensen in de buurt weten me inmiddels ook te vinden voor foto’s. Ik vind het enorm leuk om gevarieerd te fotograferen: van mensen tot kunstvoorwerpen. Door deze hobby heb ik echt een andere kijk gekregen op de wereld: ik geniet meer van dingen.”

“In de 52 jaar dat ik hier woon heeft de wijk een ware metamorfose doorgemaakt”

De pracht van het ‘Vrouwenveld’

Wittevrouwenveld omschrijft George als een ‘prachtige wijk’. Dat zit hem, volgens de hobbyfotograaf, in de saamhorigheid: “Tussen de verschillende culturen is er een mooie binding. Die komt jaarlijks tot uiting in het Manus-van-Allesfestival.” George kent de wijk door en door. “In de 52 jaar dat ik hier woon, heeft de wijk een ware metamorfose doorgemaakt: er is veel nieuw gebouwd en ik ben blij met het mooie winkelcentrum en de appartementen. Als straks de A2-tunnel klaar is, wordt die pracht van de wijk pas echt goed zichtbaar.” Ook qua activiteiten is de Wittevrouwenveldenaar tevreden: “Tegenwoordig vind je me bijna iedere vrijdagavond bij ‘Eten met Manus’. Dan tafelen we gezellig met een aantal buurtbewoners. Leuk om zo contact te leggen met anderen.”

 

Wonen boven de praktijk

Zijn kostbaarste herinnering aan Wittevrouwenveld is die van de afscheidsreceptie van zijn vader 19 jaar geleden. “Mijn vader nam afscheid als huisarts. Ik weet nog dat burgemeester Houben me influisterde dat hij nog nooit zo’n drukke receptie had meegemaakt. De mensen stonden in de rij van het Trefcentrum, langs de kerk tot aan de A2. Beppie Kraft trakteerde op een privé-concert. Zij vertelde na afloop dat de hele wijk huilde om zijn afscheid. Ja, dat maakte me trots. En nu nog vind ik het leuk om te zeggen: ik woon al mijn hele leven boven de praktijk. Want hoewel mijn vaders praktijk al lang niet meer bestaat, woon ik nog steeds in dezelfde straat: boven het gezondheidscentrum.”

Georgemaastricht.nl

Wittevrouwenveld door de ogen van George beleven? Neem een kijkje op www.georgemaastricht.nl.

meer over Wittevrouwenveld