Met de buren in dit huizenblok zijn we heel close

Esma Mahmed

over haar buurt Malpertuis

Een huis vol liefde

“Ik ben geboren in Saudi-Arabië. Mijn vader is Arabisch, mijn moeder Somalisch. Toen ik nog een baby was, zijn ze met mij naar Nederland gekomen. Ze wilden mij een betere omgeving geven om op te groeien. Inmiddels zijn mijn ouders gescheiden en woon ik bij mijn moeder. Omdat zij werkt, neem ik een deel van de zorg voor mijn drie kleine zusjes op me.”

“Voor kinderen zorgen ligt me. Ik wil later gaan werken in de jeugdverpleegkunde. Het liefst in een ontwikkelingsland. Ik heb ook stage gelopen in een instelling voor ouderen, maar ik hou van actie om me heen. Ik kan mijn energie kwijt in dansen. Ik heb hiphop-les hier vlakbij, bij Benito Dean in Pottenberg. Als ik dans voel ik me vrij. Het is echt iets van mezelf.

Maastricht, Esmaa Mahmed met haar zusjes.

“Met de buren in dit huizenblok zijn we heel close”

Malpertuis, Maastricht 2015

Malpertuis is een fijne wijk. We wonen hier al sinds ik me kan herinneren. Ons huis is ruim genoeg voor ons allemaal. Het is niet chique ofzo, maar ik heb ook niks met luxe. Dit huis bevat liefde. Dat is voor mij genoeg. Mijn moeder heeft ervoor gezorgd dat mijn zusjes en ik alles hebben wat we nodig hebben. Met de buren in dit huizenblok zijn we heel close. Mijn zusjes spelen meestal buiten met de kinderen uit de buurt. Er zijn genoeg speeltuintjes. De Groene Wig in Malberg is heel leuk. Ik vind het wel jammer dat de bibliotheek gesloten is. Ik ging daar altijd heen om rustig te leren. In huis kan het nogal druk zijn. Nu ga ik naar de stadsbieb.”

Meer over Malpertuis