Vrijwilligerswerk kan ik iedereen aanraden!

Ellen van Velsen

over de Staetendames in het Statenkwartier

Betrokken Buren

“Door regelmatig contact met buurtbewoners ben ik in 2011 op het idee gekomen om maandelijks een gezellige damesavond te organiseren. We zijn toen begonnen met 11 dames en inmiddels zijn het er 32! We noemen ons de ‘Staetendames’. Vernoemd naar onze buurt, het Statenkwartier.”

Mevrouw Ellen van Velsen is 75 jaar en nog steeds actief. Naast de ‘Staetendames’ organiseert ze regelmatig workshops en uitstapjes zoals bloemschikken, vlaaien bakken, rondleidingen of een avondje samen naar een operavoorstelling. Ook helpt mevrouw Van Velsen regelmatig als er samen met andere vrijwilligers gekookt wordt voor de buurt.

“Vrijwilligerswerk kan ik iedereen aanraden!”

Ellen van Velzen

“Als men vraagt waarom ik vrijwilligerswerk doe, dan is dit omdat ik het belangrijk vind dat mensen in een buurt er voor elkaar zijn en elkaar respecteren. Je moet elkaar niet zomaar voorbijlopen. Groet elkaar en maak eens een praatje. Sta open voor wat er speelt in elkaars omgeving. Je hebt elkaar echt heel hard nodig.”

Mevrouw Van Velsen heeft zelf ervaren hoe fijn het is om betrokken buren te hebben. “Toen ik enige tijd geleden een periode niet mobiel was, stonden buurtbewoners ook voor mij klaar. Ze deden bijvoorbeeld mijn boodschappen of, af en toe een klein huishoudelijk klusje. Dat voelde zo goed!”

“Mijn slogan is: geniet van het leven, want het duurt maar even. En voor wat vrijwilligerswerk betreft: dat kan ik iedereen aanraden!”

meer over het Statenkwartier