De rust is prettig, we wonen hier mooi en als we actie willen, gaan we naar het centrum.

Ellen van Gestel en Roel Spinhoven

Over Pottenberg

Rust in Pottenberg

Ellen van Gestel (40) en Roel Spinhoven (39) wonen sinds negen jaar in Pottenberg met hun drie kinderen. Ze kozen de wijk onder andere vanwege het vele groen. Hun huis kijkt uit op een bos. “Het is hier heerlijk rustig, zonder overburen. Maar alles wat we nodig hebben, is in de buurt, zoals de supermarkt.”

“Onze straat is niet heel hecht, een beetje ieder voor zich”, vertelt Ellen. “We hebben geen gezamenlijke barbecue of iets dergelijks. Verderop in de buurt wordt wel eens iets georganiseerd, maar daar doet niemand uit onze straat aan mee. Qua evenementen is er in Pottenberg geen drol te beleven, maar dat maakt ons helemaal niets uit. De rust is prettig, we wonen hier mooi en als we actie willen, gaan we naar het centrum.”

Zoals voor een festival als Bruis. “Dit soort festivals worden veel te weinig georganiseerd”, vindt Roel. “Het is het enige échte festival van Maastricht. De sfeer is super goed, iedereen voelt zich hier relaxed. Ook onze kinderen, die hier al de hele dag rondrennen. Ze vermaken zich prima en komen ons alleen af en toe zoeken als ze iets willen eten of drinken. De gemeente moet zich blijven inzetten voor Bruis. Dit festival mag echt niet verdwijnen.”

(tekst: Lieke Rijkx, stadsreporter, foto: Pieter Nijsten, stadsfotograaf)

Meer over Pottenberg