Randwyck is best een sociale buurt

Ellen Caris

over haar buurt Randwyck

Jong en groen

“Ja, wat moet ik vertellen over een buurt die zo jong is? Alles is hier nog gaaf en ongeschonden.” Ellen Caris woont nu tien jaar in Randwyck.

“Door het wandelen met mijn hondjes ken ik veel mensen. Het is best een sociale buurt. Dat merkte ik pas echt toen ik ziek was. Ik heb baarmoederhalskanker gehad en lag lange tijd in het ziekenhuis. Toen ik terugkwam, boden buren aan voor me te koken en de was te doen. Erg lief. Ik loop dagelijks langs het ziekenhuis en heb daar geen naar gevoel bij. Ik denk altijd: hier hebben ze me ook beter gemaakt.

Maastricht, Ellen Caris in de wijk Randwijck.

“Randwyck is best een sociale buurt”

Randwyck, Maastricht 2015

Mensen denken bij Randwyck aan het MECC en het azM. Wat ze niet weten is dat deze wijk ook heel groen is. Vlakbij ligt het natuurgebied de Kleine Weerd, waar je lekker kunt wandelen langs de Maas. We hebben een grote vijver waar ganzen leven en een mooie speeltuin voor de kinderen. In mijn vrije tijd knap ik oude stoelen en banken op. Met een nieuwe stof en een likje verf zijn ze weer als nieuw. ‘s Zomers geniet ik het meest van mijn huis. Na een drukke werkdag zet ik de schuifpui open en stroomt de zon naar binnen. Luister eens hoe rustig het hier is. Heerlijk toch?”

Meer over Randwyck