Wat je nodig hebt om goed te kunnen leven, dat is er hier in Heugem

Edwin Heusschen

over Heugem

Heugem is een complete buurt vlakbij het centrum

“Hoi, ik ben Edwin en ik woon sinds mijn 4e in Heugem. Ik zag dat mijn buurt minder goed was vertegenwoordigd op Thuis in Maastricht. Dus ik meld me bij dezen graag aan om iets te vertellen over Heugem.” Dat mailtje leidde tot een gesprek met Edwin Heusschen over zijn buurt en leven. Het werd een enthousiast gesprek met veel tevredenheid over de misschien toch wel ‘compleetste buurt van Maastricht.’

“Toen ik 4 jaar was verhuisde ik met mijn ouders naar Heugem. Tussendoor ben ik even weggeweest en heb ik in Sint Pieter gewoond. Toen ik een huis wilde kopen, kwam ik toch weer snel uit in Heugem. De huizen zijn er betaalbaar, de ligging is ideaal: we doen bijna alles op de fiets en je bent zo in het centrum. Mijn familie woont in de buurt. Heugem heeft eigen voorzieningen: van een fijne supermarkt en school tot een kinderboerderij. Kortom: het is een complete buurt vlakbij het centrum van Maastricht.”

Thuis in Heugem

Uit Edwins verhaal klinkt toch wel een beetje trots op zijn buurt. Hij knikt: “Ik voel me er thuis. We zijn zelfs getrouwd in Heugem, in kasteel Hoogenweerth. En onze dochter (3) is hier geboren.” Of hij er ooit nog weggaat? “Die plannen heb ik niet direct. Dan moet het alternatief wel iets heel unieks zijn in Maastricht. Bijvoorbeeld bovenop de Sint Pietersberg of zo. Want ergens blijft Sint Pieter ook wel een beetje trekken. Maar voor nu is het meer dan goed.”

Thuiswerken

Naast zijn baan bij WML, heeft Edwin een eigen bedrijf aan huis. “Ik bouw websites en help bedrijven hun vindbaarheid via zoekmachines als Google te verbeteren. Ik werk zowel voor bedrijven uit Maastricht en omgeving als bedrijven daarbuiten.” De afgelopen jaren is zijn bedrijf flink gegroeid: “Je merkt toch dat mensen het fijn vinden om 1 op 1 met iemand zaken te doen. Gewoon aan de keukentafel in plaats van aan te kloppen bij een heel groot bedrijf. In die kleinschaligheid zit een enorme kracht.” Ook als werkplek scoort Heugem hoge punten. “Het is hier fijn rustig, goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid.”

Meer over Heugem

GeMa-TiM-EdwinHeusschen007klein

Relaxen in Heugem

Ook in zijn vrije tijd is Edwin vaak te vinden in Heugem. “Mijn favoriete plek is Sofa. Niet voor niks dat zij de titel ‘het mooiste terras van Limburg’ binnengesleept hebben. Mijn vrouw en ik gaan er regelmatig een hapje eten of een glaasje wijn drinken op het terras met uitzicht op de jachthaven. De babysit past dan op onze dochter. Fijn om dan ook zelf in de buurt te zijn.”

Family time

Dochtertje Lara gaat over een paar maanden naar de basisschool Anne Frank in Heugem. En regelmatig is het gezin te vinden in kinderboerderij en speeltuin van zorgorganisatie Maasveld. “Een mooi initiatief en een enorm leuke plek voor kinderen. Er is nu zelfs een blote-voetenpad. Mooi om te zien dat zorg en omgeving hier samenkomen.”

Ieder zijn ding

In de buurt is er regelmatig iets te doen. “We gaan dan wel kijken, maar nemen verder niet echt actief deel aan het buurtleven. Iedereen leeft hier zijn leven, doet zijn ding. Maar als het nodig is, kun je wel bij je buurtgenoten aankloppen. In Sint Pieter vond ik dat je veel meer in de gaten werd gehouden. Hier is het meer ieder voor zich.”

Hemaloos Heugem

Nadelen aan Heugem? Edwin denkt diep na. “Als ik dan echt iets moet bedenken: ik mis een Kruidvat. En een Hema. Daarvoor moet ik naar Heer of naar de stad. Maar zoals gezegd: daar ben ik zo. Ja, wat je nodig hebt om goed te kunnen leven, dat is er hier in Heugem.”

Meer info over Edwins bedrijf vind je op www.043web.nl.