De wijk is veranderd.
Vroeger was het
volkser.

Dyon Vanderbroeck en Mieke Ramakers

over hun buurt Boschpoort

Een vertrouwde buurt

Dyon Vanderbroeck en Mieke Ramakers wonen met hun dochter Nikkie (12) in Bosscherveld, of is het Boschpoort? “Ik zeg altijd Bosscherveld. De nieuwbouw daar is Boschpoort volgens mij. Ik zou het moeten weten, want ik ben al 26 jaar taxichauffeur.”

Bij de taxi hebben ze elkaar ook ontmoet 15 jaar geleden. Mieke werkte er destijds als telefoniste. Ze gingen samenwonen in Bosscherveld. “Ik ben geboren en getogen in deze buurt. Ik weet niet beter. Mijn ouders wonen hier om de hoek en mijn dochter een paar straten verder.” Dyon: “Ik heb altijd in Blauwdorp gewoond. Voor mij voelt Bosscherveld vertrouwd. Ook een echte volksbuurt. Ik vind het een gezellige wijk. Met de mensen in de straat hebben we goed contact.”

Boschpoort, Maastricht 2015

“De wijk is veranderd. Vroeger was het volkser.”

Maastricht, Fam.Van der Broeck in wijk Bosscherveld.

“De wijk is wel veranderd”, vindt Mieke. “De nieuwbouwwoningen trekken andere mensen aan. Vroeger was het volkser. Iedereen kende elkaar en de kinderen zaten bij elkaar op school. Nu is er geen school meer, dus die verbinding is weg. De kerk is verbouwd tot sportschool. Niet dat wij trouwe kerkgangers zijn, maar dat doet wel iets met een buurt.”

“Het verenigingsleven is ook stukken minder geworden. Ik zit alleen nog bij de Ontspanningsvereniging Bosscherveld”, vertelt Dyon. “We houden wel van ontspannen. In de zomer zijn we vaak te vinden op de camping in Oirsbeek. Heel burgerlijk”, zegt Mieke lachend. “Mijn moeder is 81. We willen toch dichtbij blijven, stel er gebeurt iets. Maar als het mooi weer is, maakt het niet uit waar je zit.”

Meer over Boschpoort