Een stukje buitenland in Nederland

Dirk van Beek

Over Wittevrouwenveld

Van Moscow (USA) naar Maastricht

Ze ruilden drie jaar geleden Moscow in Idaho, Amerika in voor Maastricht. “Een stukje buitenland in Nederland”, zo verklaart Dirk van Beek hun keuze voor Maastricht. Het gezin Van Beek woonde eerst in Heugemerveld. En nu in Wittevrouwenveld. Hij woont er graag.

“We komen oorspronkelijk uit Noord-Holland, maar we hebben negen jaar in het buitenland gewoond: in Zuid-Amerika, Curaçao en in de Verenigde Staten.” Waarom Maastricht? De stad heeft een goed imago. Het is geen heel grote stad, maar wel een internationale stad. En dat trok ons erg aan. En het feit dat het een studentenstad is. Wist je dat een op de acht mensen hier in de stad student is?”

 

Of het gezin zich hier thuis voelt? “Ja”, knikt Dirk. “Je moet je ook willen aanpassen. Dat is overal zo waar je woont. En het is een wisselwerking: als jij je aanpast, kom je ook in contact met mensen.”

Dirk is dan ook actief in behoorlijk wat stichtingen: “Ik zet me als lid van de Commissie Integratie en Mondialisering, voorzitter van de stichting De Grote Omwenteling, bestuurslid van de stichting Samen uit de Armoede Maastricht en als secretaris van Stichting Wij’s Maastricht – Burgers voor Burgers Maastricht actief in voor een meer bewuste en rechtvaardige samenleving. Maastricht heeft veel potentie en daar wil ik me voor inzetten.”

meer over Wittevrouwenveld