Je merkt dat de mensen hier een geschiedenis delen

Dave de Leeuw

over zijn buurt Boschpoort

Nieuweling in Boschpoort

Dave de Leeuw is beeldend kunstenaar. Misschien ken je zijn muurschildering bij de ingang van het Leger des Heils aan de Statensingel. “Ik ben geen typische inwoner van Boschpoort”, begint Dave het gesprek. “Mijn vriendin Kim en ik zijn ‘import’.

We woonden samen in Heerlen. Ik wilde graag terug naar Maastricht waar ik ook de kunstacademie heb gedaan. Heerlen is leuk en aardig, maar heeft mij niet veel te bieden. Maastricht vind ik toch wat mondainer. Kim kwam dit huis toevallig tegen op internet. Deze woningen zijn volledig gerenoveerd door Servatius. Van drie huizen zijn er twee gemaakt. Ook zijn er een aantal energiebesparende maatregelen getroffen. We hebben bijvoorbeeld geen radiatoren, alles zit in de wanden. De eerste jaren hadden we nogal vaak een monteur over de vloer, maar ik vind het goed dat dit wordt gedaan als dat tot meer duurzame woningen leidt.

Boschpoort, Maastricht 2015

“Je merkt dat de mensen hier een geschiedenis delen”

Ik voel me hier wel lekker
Aan de buurt moet ik nog altijd wennen. Het is een oude buurt. Je merkt dat de mensen hier een geschiedenis delen. Voor mijn gevoel zijn wij nieuwelingen. Met de buren heb ik wel leuk contact. We komen elkaar regelmatig tegen op de gemeenschappelijke parkeerplaats achterom. Ik voel me hier wel lekker. In mijn vrije tijd lees ik veel. Om inspiratie op te doen. Als kunstenaar is de scheidingslijn tussen werk en vrije tijd natuurlijk vaag. Ik ben vaak te vinden bij het speelveldje met mijn dochters. En ik hou van uitwaaien langs het kanaal. Water in de buurt is altijd fijn.”

Meer over Boschpoort