Alessandro en Santiago

in de Hazendans

Beetje beroemde tweeling

De tweelingbroertjes Alessandro en Santiago Elffers uit de Hazendans zijn sinds kort een klein beetje beroemd in Maastricht.

Hun foto was afgelopen tijd namelijk te bewonderen in bushokjes door de hele stad vanwege de Thuis in Maastricht campagne. Voor deze 6,5 jarige jongemannen was dat toch wel spannend. Hun vriendjes op school zijn stiekem best jaloers. Maar de jongens laten zich niet gek maken en blijven lekker zichzelf.

Al zijn Sandro en Santi een tweeling, ze houden van totaal verschillende dingen. Sandro vindt binnen spelen het leukste, Santi zul je ook vaak buiten aantreffen. Maar voetballen, computerspelletjes en naar de speeltuin gaan doen ze graag samen. Ook helpen in de tuin vinden ze allebei erg leuk. Daarom kwam de fotograaf het tweetal tegen tijdens het bladeren ruimen bij de buurvrouw een aantal huizen verderop.

Niet alleen zijn de broertjes erg behulpzaam, ze zijn ook heel duurzaam. Santiago bewaarde de mooiste bladeren en spaarde ze om er een keer iets mee te knutselen. Wat het precies gaat worden, weet hij nog niet maar Santi houdt zijn ogen open voor de mooie dingen uit de natuur. Zijn verzameldoos is al goed vol, dus wie weet hangt er binnenkort een mooi kunstwerk thuis aan de muur.

Tekst: Isabelle Woudsma
Fotografie: Jonathan Vos

Meer over de Hazendans