Mensen staan hier echt voor je klaar

Aida Diaz de Ulzurrun

Colombiaanse Empanados en arepas in Wittevrouwenveld

Culinair genieten in Wittevrouwenveld

Heerlijke geuren stijgen op uit de stand van Aida Diez de Ulzurrun op het Manus-van-Allesfestival. In de stand trakteren ze de bezoekers van het festival op allerlei gerechten uit de multiculturele keuken.

Wat er onder andere op het menu staat? Aida wijst naar een soort brood dat op een schaal voor haar ligt: “Empanados en arepas uit Columbia. Heel lekker.” Ze geniet ervan om vandaag hier op het festival te staan. “Het zijn allemaal gerechten uit eigen keuken. En niks zo leuk om dan een beetje te pronken met mijn kookkunsten. En mensen te zien genieten.”

Aida woont al 22 jaar in Wittevrouwenveld. Ze heeft zich er altijd thuis gevoeld. Veel ligt aan de eigen instelling, vindt ze. “En natuurlijk heeft het ook met je leeftijd te maken. Ik was vrij jong toen ik hier kwam wonen, dan pas je je toch gemakkelijker aan, dan dat als je ouder bent.” Ook de mensen om je heen spelen een rol in het thuisgevoel. “Mensen staan hier echt voor je klaar. Zit je in de problemen, dan staan ze voor je klaar. Bijzonder vind ik dat.”

meer over Wittevrouwenveld