Ocean’s eight

op 25 juni 2018 door Martine Wolters Buurtreporter

Iedere maand organiseren de bioscopen Euroscoop en Pathé een ladies night. Een avondje uit met een welkomstdrankje, kraampjes, hapjes en drankjes, een goodie bag, een loterij en de voorvertoning van een film. Onze buurtreporter Martine Wolters was erbij in juni. De film? Ocean’s eight.

Op de eerste maandag in mei organiseert het Metropolitan Museum of Art in New York het Met Gala. Een mode liefdadigheidsbal dat ook wel de Oscars van de modewereld genoemd. Het gala is tevens het startschot voor de jaarlijkse mode tentoonstelling van het museum. Volgens de Nederlandse ontwerpers Viktor en Rolf lijkt het te gek, de fotografen, de beroemdheden en de mooie outfits. Maar zodra iedereen na het paraderen over de rode loper door de deur het museum binnen stapt, waar de camera’s niet draaien, is het ongelooflijk saai.

Het kijkje achter de schermen van het Met Gala dat de bioscoopbezoeker in Ocean’s eight krijgt is echter allesbehalve saai. Het Gala is het decor van de ‘kraak’ film waarin acht dames (want mannen vallen op en die kunnen we dus niet gebruiken) de grootste juwelenroof van de eeuw plannen. Hun doelwit? The Toussaint*, een hals sieraad ter waarde van 150 miljoen dollar. Hoofdpersoon Debbie Ocean (Sandra Bullock) heeft in de gevangenis vijf jaar, acht maanden en twaalf dagen de tijd gehad voor het plannen van de roof. Dat plan is niet altijd even geloofwaardig maar de verrassende plotwendingen en spitse conversaties maken dit mankement ruimschoots goed.

Zangeres Rihanna, dit jaar co-host bij de zeventigste editie van het echte gala, speelt in de film de rol van hacker nine ball. Ze wordt bijgestaan door een sterrencast met onder andere Helena Bonham Carter en Cate Blanchet. En er zijn cameo’s van onder andere Vogue hoofdredacteur Anna Wintour en topmodel Heidi Klum.

Ocean’s eight borduurt voort op de Ocean’s 11 (2001), 12 (2004) en 13 (2007) trilogie met louter mannen in de hoofdrollen. Voor het kijken van deze film is het niet per se nodig de drie voorgangers gezien te hebben. Al mis je als kijker wel enige nuances en inside jokes vooral vanwege de gastrolletjes van oude bekenden. Kortom: Ocean’s eight kan zich meten met de Ocean’s trilogie. Het is een vermakelijke film en voor de liefhebbers van het genre een zeer vermakelijke film. Voor hen smaakt het ongetwijfeld naar meer. De titel biedt in ieder geval nog mogelijkheden voor twee opvolgers …

Ocean’s eight draait in Maastricht in Euroscoop en Pathé. Check de websites voor actuele speeltijden en meer informatie over ladies night.

* The Toussaint ligt niet zoals in de film veilig opgeborgen in de kluis van Cartier. Het is een replica van een verloren gegaan klassiek juweel waarvan enkel de blauwdrukken bewaard zijn gebleven. Genoemd naar een van de beroemdste directeuren van het huis Cartier, Jeanne Toussaint en speciaal voor de film gemaakt door hun eigen vakmensen. Het sieraad kost geen 150 miljoen maar heeft wel degelijk een behoorlijk prijskaartje!