Sandra Schols
TIM-verslaggever 27 maart 2020

Noodfood voorziet hulpbehoevende Limburgers van kant & klare maaltijden

De corona-crisis raakt iedereen. Door de genomen maatregelen om het virus in te dammen, lijkt de hele wereld even stil te staan. Ondernemers Bram Drost van Crewfood en Danny Keppels van EMG zagen in ruim 48 uur tijd heel veel boekingen en opdrachten uit hun agenda’s verdwijnen. Hoewel dit natuurlijk even schrikken was, besloten ze niet lang bij de pakken neer te blijven zitten. Ze bundelden hun kennis en kwaliteiten. Dit resulteerde in Noodfood. Nu bereiden en bezorgen ze op grote schaal gezonde, kant & klare maaltijden voor zorgmedewerkers, hulpverleners en hulpbehoevenden door heel Limburg.

De ondernemers willen hiermee bereiken dat specifieke doelgroepen kunnen worden blijven voorzien van verse maaltijden. “Normaal begon voor ons rond deze periode het evenementenseizoen waar zowel Bram, als ook ik normaliter werkzaam in zijn”, legt Danny Keppels uit. “De komende maanden zullen er echter geen evenementen mogen plaatsvinden. Om toch een steentje te kunnen bijdragen kwam Bram met het idee om op grote schaal te gaan koken. Dit werd dus Noodfood. In zes dagen tijd hebben we al ruim 1141 maaltijden kunnen bezorgen bij mensen door heel Limburg. Daar zijn we heel trots op.” 

Vele handen maken licht werk 

In zeer korte tijd hebben Bram en Danny het hele idee uitgewerkt en in gang gezet. “Toen we startte merkte we al vrij snel dat de behoefte groot was”, aldus Danny. “Al snel kregen we contact met diverse mensen, ook vanuit instellingen of instanties. We hebben heel wat nieuwe dingen ontdekt. De nood is in sommige sectoren best hoog. Wij proberen zo goed en zoveel mogelijk maaltijden te bezorgen. Ook kijken we goed naar de verdeling. Zo willen we er echt voor iedereen zijn. Op dit moment bezorgen we maaltijden door heel Limburg.” Het initiatief van Bram en Danny is inmiddels ook omarmd door andere cateraars en collega’s uit dezelfde branche. “In totaal werken we met twaalf ondernemers samen om dit voor elkaar te krijgen. De producten en ingrediënten die in de maaltijden verwerkt worden ontvangen we veelal via donaties. Het is voor ons allemaal een onzekere en enge tijd, maar we gaan er het beste van maken.” 

Heel Limburg doet mee 

Hulpbehoevenden, zorgmedewerkers of hulpverleners die een gezonde, kant & klare maaltijd wensen kunnen een beroep doen op de mannen van Noodfood. “Ook zijn we in gesprek met overheden om te zien waar zij ons financieel of logistiek kunnen ondersteunen. We merken dat er veel vraag is naar verse maaltijden.” Ook particulieren kunnen het initiatief ondersteunen. Er kunnen maaltijd gedoneerd worden, voor €7,50 per stuk helpt u een ander aan een gezonde en verse maaltijd. “Mensen zijn bereid elkaar te helpen en dat is bijzonder om mee te maken in deze bizarre tijden. Uit de vele aanvragen die binnenkomen maken wij elke dag een keuze. Op die manier hopen we onze medemens op een goede manier te kunnen helpen.” 

Kijk voor meer info op de website www.noodfood.nl en doneer, als het kan, een maaltijd aan een ander.

 

Foto’s NoodfoodLees ook