Algemene redactie
11 augustus 2020

Nieuwe busverbindingen voor Limmel

Direct na de zomer, op 31 augustus, begint aannemer Bloem Infra met de aanleg van een nieuwe bushalte aan de Willem Alexanderweg. Bij die bushalte stoppen buslijnen 9, 10 en 30. Vanaf die bushalte is het mogelijk om meer dan 4 keer per uur naar het station en het centrum te reizen. De verbinding met Borgharen, Itteren en Bunde blijft. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot half oktober.

Vanaf de nieuwe bushalte vertrekt ook 2 keer per uur een bus naar station Maastricht Noord en op doordeweekse dagen naar Sittard te reizen. Zodra de bushalte aan de Willem Alexanderweg klaar is, vervallen de haltes aan de Balijeweg, Dolmansstraat en Bersebastraat.

Andere werkzaamheden

Bij de nieuwe bushalte worden een bushokje (abri) en fietsrekken geplaatst. Bloem Infra voert ook andere werkzaamheden uit zoals het plaatsen van een verkeersdrempel in de Balijeweg, het maken van een voetgangersoversteekplaats tussen de Populierweg en Bethlehemweg tegenover het Integraal Kind Centrum. Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. Ook verwijdert Bloem Infra bushaltes aan de Balijeweg, Dolmansstraat en Bersebastraat zodra de nieuwe bushalte aan de Willem Alexanderweg in gebruik is.

Reizen met de bus

Tijdens de werkzaamheden blijven buslijnen 9, 10 en 30 gewoon rijden. De haltes aan de Balijeweg, Dolmansstraat en Bersebastraat blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik door buslijn 9. De halte aan de Balijeweg wordt vanaf 31 augustus verplaatst en komt tijdelijk ter hoogte van huisnummers 36-44 te liggen.

Er komt een parkeerverbod tussen de Bethlehemstraat en de Emmausstraat zodat de bus en reizigers veilig gebruik kunnen maken van de tijdelijke bushalte aan de Balijeweg. Het parkeerverbod wordt opgeheven zodra de tijdelijke bushalte weg is.

Zodra de halte aan de Willem Alexanderweg klaar is,  wordt deze extra stop toegevoegd aan de buslijnen 9, 10 en 30. Voor buslijn 9 komen daarmee de bushaltes Balijeweg, Dolmansstraat en Bersebastraat te vervallen. Bewoners kunnen dan gebruikmaken van nieuwe de halte aan de Willem Alexanderweg of aan de Meerssenerweg (Kemenadeplein).

Meer informatie

Arriva informeert de reizigers via schermen in de bus en op de haltepaal. Kijk voor meer informatie over busroutes en werkzaamheden op www.arriva.nl/omleidingen. Omwonenden sturen we eind augustus een brief over de werkzaamheden.Lees ook