Vroeger in Nazareth

De arbeiderswijk Nazareth is vernoemd naar de kloosterhoeve De zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth die ooit in dit gebied heeft gestaan.

Kloosterhoeve Nazareth verwijst net als kasteel Bethlehem en kasteel Jerusalem naar een van de drie belangrijkste steden in het leven van Jezus Christus. De buurt werd na de Tweede Wereldoorlog binnen één jaar gerealiseerd. Het middelpunt van de buurt vormde de roomse parochiekerk, die in 1961 werd gebouwd in opdracht van H. van Groenendaal. De kerk werd in 2009 gesloopt op een klokkentoren en een kapel na die tegenwoordig dienst doet als stiltecentrum voor de buurt.

Nazareth, Maastricht 2015
Nazareth, Maastricht 2015

In 2007 werd de buurt op de bekende lijst van Vogelaarwijken gezet door toenmalig minister van Integratie Ella Vogelaar. Inmiddels heeft de gemeente in samenwerking met de woningcorporatie een nieuw buurthuis opgezet en zijn er verschillende woningen gerenoveerd en bijgebouwd.

Inwoners over vroeger

Geen berichten

Kun jij een stukje schrijven over de geschiedenis van de buurt? Of heb je een goed verhaal over wat er vroeger in deze buurt heeft plaatsgevonden? Stuur het in via redactie@thuisinmaastricht.nl

Heb je oude foto’s van jouw buurt?

 

 

 

stuur ze in