Hans Moleman
TIM-verslaggever 14 februari 2021

Mooie einzelgangers op vijvers Geusseltpark

Carnavalszondag 2021 in Maastricht: op het Vrijthof kun je bijna een kanon afschieten, maar de vijvers bij stadion De Geusselt trekken vele tientallen schaatsliefhebbers.´Mooi he, even zonder gedoe naar buiten´.

 

Carnavalzondag 2021 zag er anders uit dan iedereen had gewild -maar voor wie even zocht was er iets verrassends te doen. Op de vijvers bij het MVV-stadion kon je lekker in de buitenlucht over het diepgevroren water zwieren. Of gewoon even op een oude tuinstoel met je meisje op het ijs zitten en het winterzonnetje koesteren.

´Mooi he, even zonder gedoe naar buiten´, merkt een Maastrichtenaar op die rond het middaguur de ijspret aanschouwt vanaf het bruggetje van de Groene Loper bij het kasteeltje in het Geusseltpark.

Zeker, bij het parkeerterrein naast hotel Apple Park stond een waarschuwend bord -´Gevaarlijk ijs´- maar de stevige vorst had bijna het hele vijveroppervlak van een solide ijslaag voorzien. In een hoek bij de DHL-kantoorflat was er nog een overzichtelijk wak voor de watervogels, maar verder was het ruim baan voor de Maastrichtse ijsliefhebber, van krabbelaars en sleetjerijders tot mannen en vrouwen met echte Viking-noren, die met brede slagen over de vijvers gleden.

En carnaval? Het was er ook een beetje, dankzij een paar dappere einzelgangers die in hun pekske naar het ijs waren gekomen.Lees ook