Mmmmm…AANzet picknick op Mariaveldje

op 17 juli 2018 door Jack van Gelooven Buurtreporter

AANzet Alliantie tegen armoede in Maastricht, organiseerde een lekkere picknick op het Mariaveldje in Mariaberg. Tafels, stoelen, koffie, thee, fris en veel meer lekkers. En een paar tenten tegen de zon. Super lekkere lunch met dank aan diverse sponsoren.

Het waren mooie ontmoetingen die dag. Beroepskrachten, inwoners van Maastricht, Mariabergers en ook mensen uit de politiek. En natuurlijk heb je het ook over je sores, maar het was tegelijkertijd een ongedwongen bijeenkomst waar iedereen zich al snel heel senang voelde.

Het was dus een geslaagde, gezellige en gelukkig warme dag. Mensen raakten met elkaar in gesprek, buurtbewoners schoven aan en genoten van de sfeer.

Dit was de eerste picknick en nu die achter de rug is gaat AANzet door. Picknicks in verschillende buurten en in het najaar weer een bottom-up conferentie in Maastricht. Dat vergt nog behoorlijk wat voorbereiding. We kunnen altijd nog hulp gebruiken van enthousiaste mensen met het hart op de goede plek.

En…het buitenschaakbord kwam natuurlijk goed van pas. Er zijn die middag wel een paar volwassenen gesneuveld. Er was namelijk een kleine grootmeester in spé en die versloeg ze allemaal.

Wie is nu AANzet?  Het nieuwe college, de raad, de politiek, de instanties….. en vooral ook wijzelf allemaal.