Karin Somers
TIM-verslaggever 26 maart 2020

“Mensen laten bruisen is onze missie en Corona weerhoudt ons niet!”

Corona zorgt ervoor dat we thuis blijven en afstand houden van elkaar. Maar fysieke afstand betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen contact kunt hebben. Er ontstaan tal van initiatieven om mensen toch met elkaar te verbinden. Het Maastrichtse evenementenbureau TreaT Events heeft in no time ook een app ontwikkeld: de Stay Connected Game.

Hoe werkt het?
Afgelopen weekend  is Stay Connected Game gelanceerd. Wat is het? “Het spel helpt mensen om toch verbonden met elkaar te blijven”, vertelt Lidwine Goessens van TreaT Events. “De creatieve, sociale, en grappige opdrachten zorgen voor het broodnodige dagelijkse contact én een glimlach.” Hoe werkt het dan? “Het spel duurt 21 dagen en je kunt op elk moment instappen. Dagelijks krijgen de deelnemende teams 3 challenges, een uitdaging. Bijvoorbeeld een telefoongesprek voeren met iemand die je mist, een virtueel bezoek brengen aan de National Gallery in Londen en een speciaal dansje leren. Bij elke challenge hoort een vraag en bij een goed antwoord verdien je connectionpunten.”

Talent
Lidwine realiseert dat veel talentvolle professionals nu thuis zitten. “Met Stay Connected – the Game willen we die mensen ook een platform bieden om met zo’n challenge hun talenten te laten zien.” Is dat ook al gebeurd? “Jazeker”, reageert ze enthousiast. “Op dag 1 hadden we een fantastische danschoreografie van Samantha Tena Hernandez (Europees kampioen), op dag 2 een fotochallenge van Eline Dabekaussen (Snapped Fotografie), en er volgen er nog veel meer.” Er is ook ruimte voor  lol. “Absoluut. Op dit moment is bijvoorbeeld een groep bezig met een workout met 4 wc rollen.”

Succes
Normaal werkt Treat Evens bij sommige stadsspellen ook met een app. Er lag dus al een basis. Binnen no time was de Stay Connected app ontwikkeld. Op de eerste dag hebben meer dan 100 mensen de challenges gespeeld en gedeeld. “Er is zelfs een internationaal team, een Nederlands echtpaar uit Zwitserland, waarvan de dochter in Amsterdam woont en de zoon in Canada. Maar ook teams waarvan de leden verdeeld zijn over Echt, Landgraaf en Maastricht.” Hoopt Lidwine op een vergelijkbaar succes als de app Houseparty? De app is weliswaar al sinds 2016 op de markt, maar schijnt in korte tijd al meer dan 1 miljoen keer te zijn gedownload. “Ik hoop natuurlijk dat veel mensen er plezier aan gaan beleven. Houseparty is wel anders dan Stay Connected app. Bij ons ga je echt samen iets doen.”

Veel mensen werken nu thuis en hebben via Skype, Zoom of FaceTime contact met hun collega’s. “Ik kan me voorstellen dat je desondanks toch dat praatje bij de koffieautomaat of het kopieerapparaat mist. Voor bedrijven kunnen we de app op maat maken, zodat je naast je zakelijk contact ook af en toe even kunt lachen met je collega’s.”

Meedoen?
Hoe kan ik meedoen? “Je koopt het spel online via deze link. De app kost €7,99 en een deel van de opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Stay Connected is ideaal als break tijdens het thuiswerken of om de tijd te doden als je in quarantaine zit. Dus: schuif meubels aan de kant, voetjes van de vloer, denkpetje op en handjes in de lucht. De app heeft voor ieder wat wils en is steeds weer verrassend. Onze missie is om mensen samen te laten bruisen. Corona weerhoudt ons daar niet van!”Lees ook