Wonen in Mariaberg

In Mariaberg wonen mensen kort bij elkaar, al dan niet in nauwe straatjes. In de zomer komt de stoel op straat, met wat lekkers te eten en te drinken. Je vindt er gezelligheid, saamhorigheid en vertrouwdheid.

Het is een gezellige en hechte wijk, met een sterk wijkgevoel; mensen zijn eraan gehecht. Er zijn ook problemen, zoals armoede en drugsproblematiek. Maar ook hierbij pakken mensen zich samen en zetten zich in voor elkaar en voor de leefbaarheid. Dat is onder andere te zien aan het buurthulpproject ‘veur elkaar’. De huizen van Mariaberg zijn karakteristieke woningen, naast doorsnee rijtjeshuizen. De wijk bestaat uit drie delen; Blauwdorp (Proosdijveld), Mariaberg rond de kerk en Trichterveld. Mariaberg heeft een tuindorp-achtige aanleg met pleinen en groen. Doordat er veel verkeersdrempels zijn, kunnen kinderen er rustig spelen. Er is geen duidelijk centrum, waardoor er in de wijk zelf weinig ontmoetingsplekken zijn. Er zijn wel veel voorzieningen direct grenzend aan Mariaberg; in Brusselsepoort en de binnenstad.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.